Inschrijven voor Zusters van de Grael gaan te bedevaart Hoogwoud

Algemeen
De Zusters van de Grael gaan ter bedevaart.
De Zusters van de Grael gaan ter bedevaart. (Foto: aangeleverd)

De Zusters van de Grael uit Hoogwoud gaan ter bedevaart, dat doen ze traditioneel op de fiets.

In Hoogwoud en Opmeer werd in 1934 een afdeling van de Graal opgericht door Marie Klaver. ‘Hulpvaardig zijn’ was een belangrijke waarde en iedereen hoort erbij. ‘Sla je vleugels uit en wees jezelf bewust wat er buiten je gebeurt en ontmoet elkaar’ was de slogan. 

Het gedachtengoed van de Graal werd in 2017 nieuw leven ingeblazen. Al een aantal jaar gaan de ‘Zusters van de Grael’ op pad. De lustrum-editie op 28 mei starten en eindigen de deelnemers samen met de broeders bij de Hooghe Heeren. Verzamelen vanaf 07.45 uur bij R.K. kerk, Herenweg 7 in Hoogwoud. Daarna toeren de fietsers door het prachtige Westfriese land. Samen verzusteren, stilstaan, inspiratie opdoen, lachen en een blos op de wangen krijgen. 

De route gaat van Hoogwoud, naar Sint Pancras, Schoorl en weer naar Hoogwoud. Aankomst bij De Hooghe Heeren, Herenweg 60 in Hoogwoud. Wie wil gezellig mee? De toer kost 40 euro per persoon, inclusief versnaperingen tijdens de hele dag. Opgeven via www.forms.gle/1ks4kCq9EivqffQg9 of stuur een mail naar Zustersvandegrael@gmail.com. Na betaling gaan we uit van jouw deelname en ontvang je half mei 2022 het complete programma. Deelname aan deze dag is op eigen risico.