Regionale top verwacht aan de start Wielerronde Aartswoud

Algemeen
Sporters die nog mee willen doen met de wielerronde in Aartswoud, kunnen zich nog inschrijven.
Sporters die nog mee willen doen met de wielerronde in Aartswoud, kunnen zich nog inschrijven. (Foto: Hanneke de Boer)

“Goed nieuws! We zijn weer terug!”, laat Maarten Deutekom, voorzitter van het Wielerronde comité weten, “op zaterdag 11 juni bruist Aartswoud weer volop tijdens de Wielerronde van Aartswoud. De ronde wordt al jaren traditiegetrouw verreden voorafgaand aan de kermis. De editie van dit jaar belooft een groot spektakel te worden voor jong en oud, deelnemers en supporters. We verwachten de complete regionale top van wielrenners aan de start.”

Net als voorgaande jaren vindt de start van de Wielerronde plaats bij Café de Stompe Toren aan de Schoolstraat. Het parcours loopt via de Korte Wuiver naar de Gouwe, waarna de renners de Schoolstraat weer opdraaien richting de finish en het publiek. Een rondje van ongeveer 2,6 kilometer. “Het publiek is welkom langs de hele route om de deelnemers toe te juichen! De hele ronde bevindt zich in de dorpskern en deze wordt helemaal afgezet. Maar de beste plek is natuurlijk om en rond het café. We verwachten deze editie nog meer publiek. Iedereen wil na een paar jaar stilzitten wel een verzetje. Uiteraard is het café op zaterdagavond open en kan het publiek genieten van muziek bij de finish.”

Voorbereidingen

Maarten is al enige tijd met een team van vrijwilligers bezig om het evenement op de rit te zetten. “Deelnemers die mee willen doen, kunnen zich via onze website inschrijvingen. We zijn zelfs bezig met de website te vernieuwen. Als voorzitter houd ik me met heel veel zaken van de organisatie bezig. Uiteenlopend van sponsoring tot het regelen van bekers en medailles en van de website tot het regelen van digitale tijdswaarneming. Dat is natuurlijk niet alleen met de voorbereiding van de wielerronde, maar ook tijdens ben ik druk bezig met de organisatie. Het moet allemaal veilig en goed verlopen. Meefietsen? Nee, ik doe niet mee. Zelf fiets ik ook veel, maar vooral recreatief. Ik fiets geen wedstrijden, al zou ik de Wielerronde van Aartswoud wel aankunnen, denk ik”, zegt Maarten met een knipoog.

Jeugdwedstrijd

De jeugd tot en met 16 jaar start om 18.45 uur. De jongste deelnemers aan de jeugdwedstrijd rijden slechts een ronde en de oudere jeugd twee rondes. “De kids kunnen zich gratis inschrijven en daarbij krijgen zij een helm en een rugnummer. Dus wie dat nog niet gedaan heeft, kijk op de website en schrijf je snel in!”

Wegwedstrijd

Ouder dan 16 jaar verschijnt om 20.00 uur aan de start. De recreanten dames en heren rijden vijf rondes. De wegwedstrijd bij de heren en dames gaat dit jaar over tien rondes. “Onderweg zijn er voor zowel de heren als de dames interessante premies en prijzen te verdienen, beschikbaar gesteld door onze vele sponsors. Een leuke bijkomstigheid voor de rijders. Ze fietsen dan net een tandje harder.”

Prijsuitreiking

De winnaars worden rond 21.00 uur bekend gemaakt. “Wie er dit jaar in de prijzen vallen? Tja, dan moet je natuurlijk naar dit geweldige spektakel komen. Tijdens de prijsuitreiking worden de diverse bekers, bloemen en kussen uitgereikt door onze rondemiss. Aansluitend wordt de kermis van Aartswoud officieel geopend. Dus de na de huldiging, gaan we nog even verder met vieren.”

Kermis

Eindelijk weer kermis in het dorp. Iedereen kan van 10 tot en met 12 juni weer zwieren en zwaaien, botsen en eendjes vissen. “Voorheen was de kermis alleen op zaterdag en zondag, dus toen werd de opening op zaterdag na de wielerronde officieel verricht. Later kwam daar op vrijdag de vrijwilligersavond voor de wielerronde bij. Dat is in de loop van tijd uitgegroeid tot een derde kermisdag (officieus en dus niet officieel). Dat betekent drie dagen groot feest in Aartswoud!”

Digitaal inschrijven

Meedoen aan de Wielerronde van Aartswoud? Schrijf je alvast digitaal in via www.wielerrondeaartswoud.nl. Voor deelnemers is het ook mogelijk om op de avond zelf in te schrijven. Dit kan van 18.00 tot 19.30 uur in Café de Stompe Toren. Mis dit geweldige, en vooral feestelijke, evenement niet.

Op de kermis is altijd wat te beleven.