Kinderuitjes in de gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer

Algemeen
Lekker afkoelen in een buitenbad.
Lekker afkoelen in een buitenbad. (Foto: Adobe Stock)

Sommige kinderen zitten tegenwoordig maar wat graag achter hun schermpje. Terwijl ouders toch liever willen dat ze iets leuks gaan doen. Het beste is om de kids mee te nemen en zelf ook te genieten van een uitje.

Wat is er in de gemeenten Medemblik, Opmeer en Koggenland allemaal te doen? 

Koggenland

In Hensbroek zijn kinderen van 1 tot en met 11 jaar welkom om te spelen in Kinderparadijs Koggenland. Kijk op www.kinderparadijskoggenland.nl voor de openingstijden. Of ga lekker zwemmen in Buitenmeere, Stationsweg 2 in Obdam.

Opmeer

In de gemeente Opmeer kunnen kinderen zwemmen in ‘t Woudmeer, De Weijver 4 in Opmeer. Kinderen kunnen ook actief bezig zijn in de natuurspeeltuin, aan het Kerkepad in Hoogwoud. Of kijk op www.theaterkerkwadway.nl of er een leuke kindervoorstelling is.

Medemblik

Kinderen vervelen zich ook niet in de gemeente Medemblik. Breng een bezoek aan het Bakkerijmuseum, aan de Nieuwstraat, het Stoommachinemuseum, aan de Oosterdijk of het oorlogsmuseum aan de Zeldenrust in Medemblik. Leef je uit in speeltuin de Neshof in Onderdijk. Of ga als het warm is naar één van de verkoelende buitenbaden die de gemeente rijk is: ‘t Ploetertje in Benningbroek, Het Zwembad in Midwoud, De Weid in Andijk, De Spetter in Abbekerk en Het Molenbad in Wognum. Dieren aaien op de kinderboerderij De Put in Andijk of ‘t Langoortje in Medemblik.