Ferry Polderman en zijn krokodil.
Ferry Polderman en zijn krokodil. (Foto: aangeleverd)

Spektakel en gezelligheid op de 111e Landbouwshow in Opmeer

Algemeen

De Landbouwshow Opmeer wordt op maandag 1 augustus gehouden. Het nodige spektakel staat op het programma met onder meer een prachtige dressuurshow met meerdere Friese paarden, een ponyrace en het NK Horseboarding. 

Bij horseboarding wordt de deelnemer op een groot skateboard met hoge snelheid voortgetrokken door een paard met een ruiter. Een echte belevenis om dit mee te maken. Vanzelfsprekend komen er ook weer de nodige provinciale en landelijke kampioenschappen bij de diverse tuigpaardrubrieken voorbij. Een programma dat voor iedere liefhebber wel iets biedt.

Alpacakeuring

De alpacakeuring is voor het evenement een primeur en zo biedt de organisatie het publiek een show van een bijzondere diergroep. De alpaca is een wolproducerend dier binnen de groep kameelachtigen. Ze komen van oorsprong uit Zuid-Amerika, het Andes gebergte. De ideale alpaca is een groot, elegant dier met een trotse houding. De keuring wordt gejureerd door Robin Näsemann uit Duitsland. Hij is de enige gecertificeerde alpacajury op het Europese vaste land.

Opening burgmeester

De organisatie van Landbouwshow Opmeer nodigt elk jaar een persoon uit om het evenement te openen. Dit jaar is dat de nieuwe burgemeester Gerard van den Hengel. Hij vindt het een eer dat hij op deze manier betrokken wordt bij dit agrarische evenement in zijn eigen gemeente en kijkt uit naar de gesprekken en de ontmoetingen om samen de verbinding aan te gaan op deze dag. Een dag waar moderne landbouw wordt gecombineerd met cultuur, paardensport en verschillende shows.

BZV boeren Geert en Geert-Jan

Wie de Landbouwshow bezoekt kan een paar bekende boeren tegen het lijf lopen. Boeren Geert en Geert-Jan, bekend van Boer Zoekt Vrouw maken opnames voor hun YouTubekanaal ‘Op pad met de 2 G’s’. Ze bezoeken plekken met een agrarische verbondenheid en evenementen. Een mooi moment om een selfie te scoren.

Dressuur

OPMEER - Esther Liano komt met een delegatie van een top dressuurteam. Ze komen met een aantal Friese paarden om te laten zien dat het Friese paard in staat is tot aan het hoogste niveau in de dressuur, de Grand Prix, mee te doen. Aan de hand van de combinaties en middels uitleg geeft ze een kijkje in de keuken welke weg er bewandeld moet worden om dit te bereiken.

Voor de invulling van een carrousel met Friese paarden heeft Liano haar goede collega Monique Moonen gevraagd. Moonen is Commandante van Friezencarrouselgroep Phaidra. Zij komen met een twaalftal Friese paarden. Allen afkomstig uit het zuiden des lands. Met hun kleurige jurken welke zij zelf maken en de vele paarden, maakt deze showgroep er altijd een prachtig schouwspel van. Phaidra bestaat inmiddels al negentien jaar en zij verzorgden vele shows op diverse evenementen.

Reptielen

Verspreid over het 10 ha grote terrein van Landbouwshow Opmeer is van alles te beleven. Zo kunnen bezoekers zich verwonderen bij een presentatie van kleine en grote reptielen. Tweemaal op de dag toont Ferry Polderman zijn reptielen aan het publiek en vertelt zijn verhaal over leguanen, slangen en krokodillen, maar ook over schorpioenen en spinnen. Het publiek kan uiteraard op een veilige manier, van dichtbij deze dieren bekijken en bewonderen. De shows zijn te bekijken om 12.45 en 13.45 uur.

Terreinindeling

De terreinindeling is veranderd. De rundveekeuringen keren terug op het hoofdterrein en ring 2 is vervallen. Dat levert een compacte en dynamische omgeving op wat de beleving op het terrein ten goede komt. Kom 1 augustus ook van 08.30 tot 17.30 naar deze echte familiedag die voor alle leeftijden wel iets te bieden heeft. 

Kom kijken, ruiken en voelen en geniet van alle dieren, shows, de stands en alle andere activiteiten op het terrein.

Burgemeester Gerard van den Hengel opent de 111e Landbouwshow in Opmeer.
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Afvalraapster Anne de Bruin uit De Weere zondag op tv Algemeen 16 sep, 10:10
Afbeelding
Relatief weinig bibliotheeklocaties in Noord-Holland Algemeen 14 sep, 14:53
Afbeelding
De Kleine Jantje Beton Loterij van start Algemeen 14 sep, 14:15
Afbeelding
Alkmaar Shopping Night én Blues Weekend Algemeen 14 sep, 12:59
Afbeelding
Rectificatie special Rodi Duurzaam Algemeen 12 sep, 12:00
Afbeelding
Gemeentelijk informatieveiligheidsbeleid niet op orde in Opmeer Algemeen 10 sep, 09:02
Afbeelding
MoxCon: grootste bordspellenbeurs op 18 september in Alkmaar Algemeen 10 sep, 07:43
Afbeelding
Joey en Jack uit Zuidermeer verzamelen kroonkurken en plastic doppen voor goede doelen Algemeen 8 sep, 12:00
Afbeelding
Vis ook zwerfafval uit het water tijdens Cleanup Day Algemeen 8 sep, 08:00
Afbeelding
Wandelnetwerk Noord-Holland lanceert vernieuwde website en app Uit 7 sep, 14:31
Afbeelding
Een kijkje op de biodynamische boerderij van Jeroen en Rosalinde Duurzaam 6 sep, 17:00
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Opmeer

Op Rodi Opmeer volg je het laatste nieuws uit Opmeer. Rodi Opmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Opmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Opmeer in je mailbox.