Afvalraapster Anne de Bruin uit De Weere zondag op tv

Algemeen
Anne de Bruin uit De Weere schittert aanstaande zondag op tv.
Anne de Bruin uit De Weere schittert aanstaande zondag op tv. (Foto: archief Rodi Media)

Anne de Bruin ervaart in de natuur iets hogers, dat haar eropuit doet trekken om in sloten, bossen en langs wegen zwerfafval op te ruimen. Daarmee inspireert ze ook anderen. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks van het programma Iedereen Verlicht is de Westfriese één van de hoofdpersonen.

Iedereen Verlicht is een tv-programma van de NTR met Narsingh Balwantsingh. Opgegroeid in een hindoegezin leerde Narsingh dat spirituele verlichting het uiteindelijke doel van het leven is. Allemaal proberen we steeds hoger te komen op de trap die leidt naar het ultieme geluk. Maar hoe doe je dat? En wat betekent het als je verlicht bent? In zijn tuk tuk gaat Narsingh op zoek naar mensen die antwoord kunnen geven op die vragen.

Naast Anne de Bruin ontmoet Narsingh in deze aflevering ook Li An Phoa. Zij beleefde een intens spirituele ervaring op het moment dat ze in Canada water uit een rivier dronk. Sindsdien zet ze zich actief in voor schonere rivieren.

En Narsingh heeft bovendien een bijzondere ontmoeting met de Indiase guru Móhanji. Hij zegt: “Ik ben wat jij vindt dat ik voor je ben.” Niet voor niets heeft hij aanhangers over de hele wereld, ook hier in Nederland.

Dus... iedereen kijken op zondag 18 september om 16.25 uur, NPO 2