Eenmalige energietoeslag lage inkomens in gemeente Opmeer

Algemeen
Heeft u recht op de energietoeslag? Win informatie in bij uw gemeente.
Heeft u recht op de energietoeslag? Win informatie in bij uw gemeente. (Foto: Pixabay)

Wie op dit moment een laag inkomen heeft, komt misschien in aanmerking voor de energietoeslag. Die is bedoeld om een deel van de verhoogde energiekosten van te betalen. De gemeente Opmeer heeft de energietoeslag verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Een extra compensatie van 500 euro.

Inwoners die al eerder de energietoeslag hebben ontvangen?, hoeven niets te doen. De gemeente zorgt ervoor dat zij de extra compensatie automatisch krijgen. 

De energietoeslag van 800 euro al aangevraagd, maar nog niet ontvangen, dan is de gemeente nog de aanvraag aan het controleren. Wie recht heeft op de energietoeslag, dan verhoogt de gemeente deze automatisch naar 1.300 euro. 

De toeslag nog niet aangevraagd? Inwoners met een laag inkomen kunnen tot en met 30 juni 2023 een aanvraag doen via www.opmeer.nl. Op de website staan ook de voorwaarden. Hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag? Tijdens het inloopspreekuur van het Wijkteam helpen de medewerkers graag. Een afspraak maken is niet nodig. Inwoners kunnen elke dinsdag terecht van 11.00 tot 12.00 uur naar het gemeentehuis aan de Klaproos in Opmeer, elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur in wijksteunpunt De Lindehof, Graaf Willemstraat 27 in Hoogwoud of neem contact op met het wijkteam via tel. 0226-363333 of via wijkteam@opmeer.nl.

Andere energieleverancier

Wie twijfelt om over te stappen naar een andere energieleverancier, kan een beroep doen op de gemeente. Zij werkt hierin samen met Gezondverzekerd.nl. Samen kijken of het verstandig is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Kijk hiervoor op www.gezondverzekerd.nl/gemeente/opmeer.

Hulp

Lukt het niet meer de (energie)rekeningen te betalen? Zoek dan hulp, voordat de problemen groter worden. Neem contact op met het wijkteam voor gratis hulp en advies.