Westfriese kolvers presteren goed

Algemeen
V.l.n.r. Jan Blauw Dirk Beemsterboer, Kees Mulder, Siemen Groot en Theo Schouten.
V.l.n.r. Jan Blauw Dirk Beemsterboer, Kees Mulder, Siemen Groot en Theo Schouten. (Foto: A. Kamp)

Het Gouden Tientjes toernooi voor kolvers is verspeeld. Ruim 150 heren speelden vorige week kwalificatiewedstrijden om zich op zondag 22 januari te plaatsen voor de finale’s om een fel begeerd gouden tientje. Deze jaarlijkse wedstrijd op de kolfbaan van café-restaurant De Heerlijkheid in Oudkarspel is zeer populair bij de heren. 

Ook deelnemers uit Westfriesland laten daar graag hun gezicht zien. Plaatsen voor de finale is echter maar voor de acht hoogst gekwalificeerde spelers weg gelegd in elke klasse.

In de vierde klasse ging het gouden tientje naar Siemen Groot van Vriendenkring, tweede werd Piet Schuit van Onder Vrienden en het brons ging naar Joop Beukers van Brederode.

Kees Mulder van Op Maat won in de derde klas het begeerde kleinood, het zilver ging naar Peter Beers van Op Maat en derde werd Piet Stammes van Over de Helft uit Nieuwe Niedorp.

Theo Schouten van De Vier Eenen is winnaar in de tweede klasse. Hij kreeg het gouden tientje uitgereikt nadat hij in de finale won van Mart van der Aarde van Aan is Winst uit Venhuizen. Sjaak Groot van Over de Helft werd derde. 

In de eerste klasse was Dirk Beemsterboer oppermachtig, tweede werd Mark Aberkrom en derde Piet Davidson allen lid van Aan is Winst.

Het gouden tientje was in de superklasse voor Jan Blaauw Onder Vrienden in Oudkarspel, de tweede plaats was voor Dirk Spijker Onder Ons in Andijk en derde Bertus Commandeur van Onder Vrienden.