Fietslessen voor senioren Westfriese gemeenten

Algemeen
Wethouders van de gemeente Opmeer krijgen instructies.
Wethouders van de gemeente Opmeer krijgen instructies. (Foto: gemeente Opmeer)

Steeds meer ernstige ongelukken gebeuren onder fietsers, ook in Westfriesland. Geen goed nieuws. Team Sportservice wil voorkomen dat oudere fietsers daardoor niet meer op de pedalen stappen. Want als ze weten hoe het veiliger kan en het vertrouwen weer hebben, kunnen zij urenlang genieten van een rondje door de polder, langs de mooie Westfriese dorpen. Het programma Doortrappen start in april met een driewekelijks programma met fietslessen voor senioren.  

De lessen zijn voor fietsers van elk niveau. Van ‘niet meer durven’ tot ‘ik red mezelf eigenlijk nog wel in het verkeer’. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg begeleidt de lessen, samen met fietsdocent Mariëtte. Ramon: “Wij werken heel specifiek met kleine groepen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Vooral mensen met angst in het verkeer hebben er baat bij dat ze goede en rustige begeleiding krijgen. We geven ook informatie over de fietshelm, fietsspiegel en andere handige hulpmiddelen voor veiligheid. Mocht de animo groot zijn, dan verdelen we in meerdere groepjes”.

Belangstellenden kunnen vrijdag 7, 14 en 21 april op het parkeerterrein bij zwembad Buitenmeere, Stationsweg 2 in Obdam terecht van 13.00 tot 14.00 uur. Een les kost 5 euro per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld van 15 euro dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les. Aanmelden kan via rkolenberg@teamsportservice.nl of bel 06-13107434. Meedoen met de lessen is op eigen risico.