‘Weet wat je eet’ in Rundveemuseum in Aartswoud

Cultuur
Lokale lekkernijen in Rundveemuseum.
Lokale lekkernijen in Rundveemuseum. (Foto: aangeleverd)

Het Rundveemuseum is op zondag 3 april tussen 11.00 en 16.30 uur het decor van ‘voedsel van dichtbij’. Diverse agrarische ondernemers uit de omtrek geven informatie over hun producten. 

Er zijn heerlijke proeverijtjes om te tonen dat gezond en lekker goed samengaan. In afwisselende stands wordt informatie gegeven over de productiewijze en het eindproduct. Bedrijven uit de regio werken dagelijks aan goed voedsel en hebben tot buiten de grenzen een goede en betrouwbare naam. Er is uiteraard aandacht voor groente en zuivelproducten. Er is onder meer een heuse melksommelier die diverse soorten melk laat proeven. Kort samengevat: heel veel tips om meer variatie aan te brengen in de dagelijkse maaltijd met lekker Noord-Hollands voedsel. En ook belangrijk: dichtbij huis geteeld betekent minder belasting voor het milieu.

Alles vindt plaats in en om het Rundveemuseum, dat met bijzondere bijna uitgestorven Nederlandse rundveerassen een uniek gebeuren is. En in de lente valt pas goed op hoe mooi het landschap rond de stal is. Voor puur natuur ervaren dus op naar het Rundveemuseum!

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kunt u reserveren via de website of via 06-12568365. Kijk voor meer informatie op www.rundveemuseum.nl

Mmmm, verse groente.