Kunstroute Opmeer: gezellig, verrassend en veelzijdig

Cultuur
Een prachtig schilderij van Ank Groot.
Een prachtig schilderij van Ank Groot. (Foto: Jan Groot)

Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer verzorgt zaterdag 18 en zondag 19 juni voor de veertiende keer de Kunstroute Opmeer. Een gezellig, verrassend en veelzijdig evenement. Thuis bij de kunstenaar, in het atelier, de tuin of op een gezamenlijke locatie.

Kunstenaars uit Aartswoud, Hoogwoud, Opmeer, De Weere, Spanbroek/Zandwerven en Wadway zetten hun deuren open om hun werk te laten bewonderen. Er zijn dit jaar 22 locaties. Deze herkennen bezoekers aan de prachtig gekleurde vlag.

Op enkele locaties zijn ook kunstenaars uit andere plaatsen ‘te gast’. Verder komen belangstellenden kunstenaars tegen die beroepsmatig actief zijn maar de meesten van hen zijn amateur. Kwaliteit is wel het uitgangspunt. Er is een groot aanbod aan bijzonder en gevarieerd 2- en 3-dimensionaal werk. Denk hierbij aan schilderijen, in olieverf, acryl, mixed media, aquarellen, tekeningen, luciferkunst, viltwerk, fotografie, sieraden, fantasiefiguren, iconen, illustraties, etsen, naaldkunst, houtbewerking, maar ook beelden van keramiek, steen en brons. Alle locaties zijn zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Hier liggen folders klaar met een routekaart en de locaties van de deelnemers. De route is ook voor fietsers.

De deelnemers zijn te vinden op www.expositiekringopmeer.nl, met een korte beschrijving en een afbeelding van een kunstwerk met de locatie waar ze te vinden zijn. De routekaart staat ook op de website.

Gratis toegang

De openingstijden zijn beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. De kunstenaars, veel nieuwe deelnemers, maar ook die al meer dan tien jaar meedoen, nodigen iedereen van harte uit om deze Kunstroute te bezoeken! Kijk, geniet en bewonder!