Kunst op diverse locaties in gemeente Opmeer

Cultuur
Kunstwerk van Willie Meulenbroek.
Kunstwerk van Willie Meulenbroek. (Foto: aangeleverd)

De Kunstroute Opmeer wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden en maar liefst 37 kunstenaars meldden zich aan om met diverse technieken mee te doen. Op zestien locaties, verspreid binnen de gemeente Opmeer, hebben kunstenaars open huis bij hen thuis of op een andere locatie. Alleen of samen met anderen en hangt bij elke locatie een gekleurde vlag te wapperen om aan te geven waar ze zich bevinden. 

Route

De kunstroute loopt van Aartswoud, via Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek naar Wadway en belangstellenden kunnen bij elke locatie starten. De route is makkelijk via Google Maps op de mobiel te volgen via een QR-code. Deze route is met de auto te volgen, maar ook met de fiets. 

Diverse technieken zijn te bewonderen: schilderijen in olieverf, acryl, mixed media of met vilt en kiezelstenen, fotografie, keramiek, tekeningen, pastels, beelden, grafisch tekenwerk, sieraden, fantasiefiguren van klei, divers borduurwerk, Encaustic wasschilderen, luciferkunst, pyrografie, handgemaakte producten, Christelijke en Koptische iconen. Alle deelnemers staan met naam, techniek, foto van een kunstwerk en locatie vermeld op www.expositiekringopmeer.nl - kunstroute Opmeer.

Bij elke locatie liggen folders klaar met daarin alle deelnemers en hun locaties. Ook daarin staat de QR-code vermeld om deze via Google Maps op de mobiel te volgen.

De Kunstroute Opmeer wordt gehouden in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 juni van 12.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis!