Bijeenkomst op 11 december in gemeentehuis Opmeer over voorkeurslocatie De Weijver

Gemeentenieuws
Inwoners hebben hun mening gegeven over voorkeurslocatie De Weyver.
Inwoners hebben hun mening gegeven over voorkeurslocatie De Weyver. (Foto: gemeente Opmeer)

In november en december hebben ruim 550 omwonenden, inwoners en andere belanghebbenden hun mening gegeven over woningbouw op de voorkeurslocatie De Weijver. Van de gemeente Opmeer nu een terugkoppeling van de resultaten van het participatieonderzoek mogelijke woningbouw.

Het participatieonderzoek is inmiddels afgerond en de gemeente wil de uitkomsten graag met haar inwoners delen tijdens een bijeenkomst op maandag 11 december. De bijeenkomst start om 19.30 uur in het gemeentehuis en iedereen is om 19.15 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee. De bijeenkomst is rond 20.30 uur afgelopen. 

Wie bij deze bijeenkomst aanwezig wil zijn kan zich aanmelden via nkraaijeveld@opmeer.nl

Vragen? Neem contact op met Noor Kraaijeveld, tel. 0226-363333, stuur een e-mail naar gemeente@opmeer.nl of kijk op www.opmeer.nl/kansrijke-locatie-de-weijver 

Bestaan opbouwen

Voor veel mensen in Opmeer die een woning nodig hebben, is het moeilijk om een goed huis te vinden en een bestaan op te bouwen. De wachttijden voor een huurwoning zijn lang en er zijn weinig betaalbare koopwoningen. De gemeente Opmeer wil daarom de woningbouw versnellen. 

Het terrein op de hoek Pade/ ingang sport- en recreatieterrein De Weijver in Hoogwoud biedt kansen voor de bouw van ongeveer 58 woningen. De gemeente heeft deze grond in eigendom en kan op deze plek snel en voordelig bouwen. De woningen zijn bedoeld voor starters, jongeren en spoedzoekers uit onze gemeente, maar ook voor statushouders en arbeidsmigranten die zich in Opmeer willen vestigen. 

Lees nu de laatste editie van de digitale krant