Themabijeenkomst kindermishandeling op 1 en 3 maart in Opmeer

Nieuws
Kinderen horen in een veilige omgeving op te groeien.
Kinderen horen in een veilige omgeving op te groeien. (Foto: AdobeStock)

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Ongeveer 3% van alle kinderen groeit op in onveilige gezinssituaties. Samen heeft iedereen een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Daarom organiseert het Wijkteam Opmeer een bijeenkomst over kindermishandeling. Aanwezigen kijken naar een film en na afloop is er ruimte om met elkaar na te praten. 

De themabijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 1 maart van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag 3 maart van 19.30 tot 21.30 uur. De locatie hangt mede af van het aantal aanmeldingen, dus nadere informatie over de locatie volgt.

Aanmelden

Bent u inwoner, docent, vrijwilliger, huisarts, mantelzorger, hulpverlener of op andere wijze geïnteresseerde in dit thema? Bent u benieuwd naar wat u kunt doen om kindermishandeling te voorkomen of te stoppen? Meldt u dan aan door een e-mail te sturen naar wijkteam@opmeer.nl of bel 0226 363 333. Wilt u ons dan ook laten weten op welk moment u wilt aanschuiven? 

Coronamaatregelen

Uiteraard houden wij ons tijdens de bijeenkomst aan de dan geldende coronamaatregelen. Bij een te groot aantal aanmeldingen kijken we naar de mogelijkheden om de bijeenkomst online te houden of plannen wij een extra datum. Wilt u wel aanschuiven maar liever niet fysiek aanwezig zijn? Laat het ons weten, dan kijken wij of het mogelijk is dat u online kunt deelnemen. 

Contact

Heeft u vermoedens van kindermishandeling of heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Schroom niet om contact met ons óf Veilig Thuis op te nemen, ook als u twijfelt. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0226 - 363 333 of door te mailen naar wijkteam@opmeer.nl. U kunt Veilig Thuis bereiken door te bellen naar 0800 2000. Meer weten? Kijk op https://weektegenkindermishandeling.nl 

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel