Honden- en paardenpoep op straat zorgt voor ergernis in gemeente Opmeer

Nieuws
In de gemeente Opmeer zijn een aantal plekken waar je poep van de hond of paard kan laten liggen. Daarbuiten geldt de opruimplicht.
In de gemeente Opmeer zijn een aantal plekken waar je poep van de hond of paard kan laten liggen. Daarbuiten geldt de opruimplicht. (Foto: Pexels/Brett Sayles)

Honden- en paardenpoep op de stoep, straat of speelweide is één van de grootste ergernissen in de gemeente Opmeer. De laatste tijd ontvangt de gemeente meer meldingen van overlast van honden- en paardenpoep. 

Het is verplicht om poep van een hond of paard op te ruimen. In de gemeente zijn speciale afvalbakken (groene emmers) geplaatst om de uitwerpselen in te deponeren. Ruim het op, dat scheelt veel frustratie voor veel inwoners. 

Uitzonderingen

In de gemeente zijn een aantal plekken waar men de uitwerpselen niet hoeft op te ruimen: 

Binnen de bebouwde kom: de bermen langs de A.C. de Graafweg, Herenweg in Hoogwoud, Hertog Willemweg, Koningspade, Middelweg, Oosterboekelweg, Opmeerderweg, Pade, Spanbroekerweg, Toevlucht en Vekenweg. 

Buiten de bebouwde kom: de bermen langs de weg. 

Bij overtreding 

Wie de regels overtreedt, dan is de buitengewoon opsporingsambtenaar bevoegd om te handhaven. Het tarief voor het niet onmiddellijk opruimen van de uitwerpselen is 150 euro, exclusief 9 euro administratiekosten. 

Melding

Bij overlast kan een inwoner een melding doen via www.opmeer.nl/buurtmelding-doorgeven . Probeer in de melding alle details te melden die bekend zijn. Dat maakt het makkelijker om de melding succesvol op te pakken.