Dag van de Bouw op de A.C. de Graafweg in Opmeer

Nieuws
Werken aan de A.C. de Graafweg.
Werken aan de A.C. de Graafweg. (Foto: aangeleverd)

De A.C. de Graafweg (N241) doet mee aan de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. Kom tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen achter de bouwhekken van deze provinciale weg.

Zie hoe het eraan toegaat op de bouwplaats. En wat er allemaal voor nodig is om een weg te kunnen verbreden en vernieuwen. Ook zijn er activiteiten voor kinderen.

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt de aannemer sinds eind 2021 aan de herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241). De twaalf kilometer lange weg is een belangrijke verbinding tussen oost en west West-Friesland en staat bekend als gevaarlijk. Door de weg te verbreden en te vernieuwen wil de provincie de weg veiliger maken en de doorstroming garanderen.

Dat de herinrichting een grote klus is, merken inwoners en weggebruikers pas goed sinds januari dit jaar. Grote delen van de weg worden afgesloten om vernieuwing mogelijk te maken. Daardoor is het drukker op de aanliggende dorpswegen en moet er worden omgereden. Het eerste nieuwe weggedeelte is 14 april jl. in gebruik genomen. Op dit moment is het deel tussen kruispunt Pade en kruispunt Lindengracht/de Veken in Opmeer afgesloten voor al het verkeer.

Rondleidingen en springkussen

Tijdens de Dag van de Bouw laten medewerkers van de provincie en de aannemer zien wat er achter de bouwhekken van het afgesloten deel gebeurt. Zowel boven- als ondergronds. Locatie: A.C. de Graafweg bij kruispunt Pade, parkeren op de parkeerplaats aan De Weijver. Hoogwoud Er zijn rondleidingen (start om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur), een informatiestand en er is groot materieel te bezichtigen. Voor kinderen is er een springkussen en popcorn. En natuurlijk wordt gezorgd voor koffie, thee en iets lekkers.

Kijk ook op www.dagvandebouw.nl