Gemeentelijke zorgverzekering met korting

Nieuws
Een gemeentelijke zorgverzekering bespaart geld. (Foto: gemeente Opmeer)
Een gemeentelijke zorgverzekering bespaart geld. (Foto: gemeente Opmeer) rodi.nl

OPMEER – Wie u een laag inkomen heeft, maar voor lage kosten een goede zorgverzekering wil hebben, met of zonder eigen risico? Maak dan gebruik van de Gemeentepolis. De Gemeentepolis heeft de keuze uit een basisverzekering en twee aanvullende verzekeringen.
De gemeente legt per maand een bedrag bij van:
•   10 euro voor het pakket AV-Gemeente-Compact eigen risico / premie 121,14 euro
•   20 euro voor het pakket AV-Gemeente-Compleet eigen risico / premie 135,24 euro
•   35 euro voor het pakket AV-Gemeente-Compleet géén eigen risico / premie 149,64 euro
Wie altijd het eigen risico verbruikt is dit de meest voordelige optie. Ook overstappen naar pakket 3 is mogelijk. Dit bevat: uitgebreide vergoeding voor onder meer brillen, fysiotherapie, tandartskosten en WMO eigen bijdragen. Univé accepteert iedereen, zonder medische keuring en kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
Overstappen is mogelijk tot 31 december, regel dat dus op tijd! Dit kan via www.gezondverzekerd.nl of bellen naar 072-5277622 van Univé of persoonlijk, met hulp van een medewerker van Univé in de Univéwinkel in Spanbroek aan het Cappellehof. Bij drukte kan het zijn dat u even moet wachten. Zorg ervoor dat het identiteitsbewijs, BSN-nummer en gegevens van de huidige zorgverzekeraar bij de hand is.
De voorwaarden zijn wel dat de aanvrager in de gemeente Opmeer woont, een inkomen heeft tot 120 % van de bijstandsnorm en weinig bezittingen heeft. De aanvraag wordt op alle voorwaarden gecontroleerd.
De website www.uitlegzorgverzekering.nl laat op een eenvoudige manier zien hoe de basisverzekering werkt. Moeilijke begrippen zoals eigen risico, eigen bijdrage en zorgtoeslag worden stap voor stap uitgelegd met leuke voorbeelden.