Grote sinterklaasintocht in gemeente Opmeer op 19 november

Nieuws
Het is toch mooi als iedereen de sinterklaasvlag ophangt?
Het is toch mooi als iedereen de sinterklaasvlag ophangt? (Foto: Nancy Holderbeke)

Sinterklaas en zijn Pieten zijn onderweg van Spanje naar Nederland en uiteraard komt de sint ook naar de gemeente Opmeer. Maar of alles goed gaat. Het schijnt dat de Pieten Sinterklaas zijn grote boek zijn vergeten. Als dat allemaal maar goedkomt!

De goedheiligman komt 19 november naar de gemeente Opmeer. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs de route te staan die de sint en zijn gevolg maakt. De optocht begint om 11.00 uur in Aartswoud vanaf de Schoolstraat, dan linksaf naar de Korte Wuiver en dan richting De Gouwe, waar de sint om ongeveer 12.00 uur arriveert. De stoet loopt daarna de Oosterboekelweg op. Sinterklaas en zijn Pieten vertrekken in Hoogwoud omstreeks 13.00 uur en lopen van de Barnsteen, naar de Oeverwal, rechtsaf Herenweg in, linksaf naar Burg. Hoogenboomlaan, linksaf Raadhuisstraat, rechtsaf L.H. Van Catzstraat, linksaf A.v Beierenstraat, linksaf C, v/d Nootstraat, Radboutstraat, rechtsaf De Dars, linksaf Burg. Heijmansstraat, rechtsaf Pieter Bossenstraat, rechtsaf Herenweg, Middelweg om vervolgens de A.C. de Graafweg over te steken en Opmeer binnen te wandelen om ongeveer 14.30 uur. Door de Breestraat, rechtsaf Plantenlaan, rechtsaf Klaproos, Sleutelbloem, linksaf Meibloem, oversteken naar Marsstraat, linksaf Mercuriustraat, linksaf Aardebaan, rechtsaf Breestraat, linksaf Paardenmarkt, linksaf Lindengracht naar Spanbroek, waar ongeveer rond 15.00 uur rechtsaf wordt geslagen de Lijster in, daarna linksaf Floris van Noordwijklaan, rechtsaf H.J.M. Keijzerlaan, rechtsaf Heerenvest, linksaf richting VVS, rechtsaf Spanbroekerweg, rechtsaf Wuiver, de Burg. de Leeuwplein in om de intocht af te ronden.

De dansers van dansschool Moves treden op tijdens de sinterklaasintocht. Mis het optreden niet. Om 13.15 uur dansen de leden in Hoogwoud bij het Raadhuis en om 15.45 uur verzamelen ze op het Burgemeester De Leeuwplein in Spanbroek. Ze dansen op het nummer ‘Pietendiploma’, alle dansers die aanwezig zijn bij de optocht mogen natuurlijk meedansen in het publiek. Alleen maar gezellig!

Sfeer langs de route

De organisatie vraagt aan alle inwoners langs de route om te helpen om de intocht nog mooier maken. En tevens te helpen met het behoud van het prachtige Sinterklaasfeest. “Koop de mooie Sinterklaasvlag van de Gemeente Opmeer. De vlag is te koop bij The Read Shop voor 12,50 euro, waarvan de opbrengst volledig gaat naar de Sinterklaascommissie om de intocht ook de komende jaren mogelijk te maken. Wethouder Robert Tesselaar en burgemeester Gerard van den Hengel zijn u voor gegaan! Helpt u ons ook? Vergroot de sfeer met elkaar en laten we er weer een mooi feest van maken!” Alle opbrengsten van de vlag gaan direct naar de organisatie van de intocht. 

De organisatie vraagt om de QR-code te scannen, dan kan dit mooie feest blijvend worden gehouden in de gemeente Opmeer.


Scan de QR-code en zorg dat het feest blijvend wordt.