Uitgiftepunt voor menstruatieproducten in Hoogwoud een succes

Nieuws
De weggeefkast is een succes in Hoogwoud.
De weggeefkast is een succes in Hoogwoud. (Foto: gemeente Opmeer)

De Hoogwoudse Lyset heeft aan de Oeverwal 24 al een paar jaar een weggeefkast met (houdbare) spullen voor mensen die dit goed kunnen gebruiken maar deze niet altijd kunnen betalen. Sinds afgelopen zomer is deze weggeefkast het eerste officiële ‘Menstruatieproducten Uitgiftepunt’ in de gemeente Opmeer, zodat vrouwen daar ook maandverband of tampons kunnen ophalen. 

Lyset: “Ik zie dat er veel gebruik wordt gemaakt van de menstruatieproducten in mijn weggeefkast. Dat is natuurlijk hartstikke fijn. Tegelijkertijd is de vraag heel groot en hoop ik dat er meer inwoners in de gemeente zijn die ook een Menstruatie Uitgiftepunt willen openen. Het zou mooi zijn als we op verschillende plekken in de gemeente vrouwen kunnen helpen. 

Nieuwe uitgiftepunten gezocht

Volgens het Armoedefonds heeft één op de tien vrouwen in Nederland soms geen geld voor maandverband of tampons. Daarom werkt de gemeente Opmeer samen met het Armoedefonds om gratis menstruatieproducten beschikbaar te stellen in de gemeente. De gemeente zoekt daarom naar meer plekken voor Menstruatieproducten Uitgiftepunten in Opmeer. Bent u een vereniging of een organisatie die een uitgiftepunt wil worden? Meld u dan aan bij gemeente en mail naar gemeente@opmeer.nl. Meer informatie staat ook op www.armoedefonds.nl