Carnaval vieren in ’t Darsgat

Nieuws
Het prinselijk trio van de Deurdarsers.
Het prinselijk trio van de Deurdarsers. (Foto: Sonja van Tartwijk)

OPMEER - Carnaval staat voor de deur in ‘t Darsgat en de voorbereidingen zijn in volle gang. Met de draaiboeken klaar, de wagenbouwers die de laatste hand leggen aan hun creaties en de Prins en Prinses die al warmgedraaid zijn, belooft Carnaval 2024 een feestelijk spektakel te worden.

Hieronder zetten we het programma voor je op een rijtje. Traditiegetrouw begint het Carnaval op donderdag 8 februari met een bezoek aan mensen die niet zelf naar het Carnaval kunnen komen. In groepjes gaan leden van carnavalsvereniging De Deurdarsers op huisbezoek.

Vrijdag 9 februari

Vrijdagmiddag wordt het Prinselijk Trio verwacht bij het orthopedagogisch kinderdagverblijf De Klink. Daarna zal de hele vereniging het carnavalsfeest bij kinderdagverblijf Jimpy Play en de Wulframschool in Hoogwoud bijwonen. Tussen 18.00 en 21.00 uur kan iedereen aanschuiven voor het openingsdiner in De Hooghe Heeren, waar entertainer Rintje Kas voor livemuziek zal zorgen. Kosten: € 26, drank is voor eigen rekening.

Radjetoe

Groot Carnavalsbal in De Hooghe Heeren. Vanaf 21.00 uur verzorgt Sweet le Freak de muziek middels een rad van avontuur. Iedere 22 minuten geeft iemand een slinger aan het rad en barst er een nieuw feest los: van après-ski tot soul, van Hollandse meezingers tot dance. Entree: € 11,00 (combi met openingsdiner € 35).

Zaterdag 10 februari

De feestelijke optocht vindt zaterdag plaats. Kinderen kunnen vanaf 12.30 uur hun fiets laten versieren in de schuur van de familie Schuit aan de Spanbroekerweg 118a. Tot 13.30 uur kan op de Rietgans worden ingeschreven voor de optocht, waarna de optocht zich kleurrijk door ‘t Darsgat slingert naar de locatie van de kindermiddag: Pardoes. Let op! De route is veranderd. Kijk voor het nieuwe traject op
www.deurdarsers.nl.  

Het feest voor de kinderen start vanaf 15.00 uur in poppodium Pardoes. DJ Luc en Feestbeest Loet maken er een interactieve middag van. Deze middag is ook de prijsuitreiking van de optocht.

Masked Singer Darsgat

Om 21.00 uur is het feest bij café Vroeg of Laat, Wuiver 1. Een aantal prominente Darsgatters hijst zich voor deze gelegenheid in een Masked Singer-pak om de aanwezigen te verrassen. Daarna neemt DJ Gido Kuin het heft in handen en maakt er een ouderwetst feest van. Entree: € 11,00.

Zondag 11 februari

In de accommodatie van HOSV wordt een speciale middag voor de Jeugd van Vroeger (55+) gevierd. Vanaf 14.30 uur is er gezellige muziek, gelegenheid om bij te kletsen en voor wie dat wil, de mogelijkheid om een spelletje te doen.

Maandag 12 februari

Maandag is voor de vereniging een dag met interne activiteiten. 

Het Prinselijk Trio vermaakt de Raad van Elf en de Deurdonders, het SCOA heeft een gezellige middag en GOP en HOP hebben hun Blauwe Maandag, beter bekend als de ontmoeting met oud-prinsen en -prinsessen van verenigingen uit de omgeving.

Dinsdag 13 februari

Dinsdagochtend wordt er een bezoek gebracht aan de Weidehof, waarna de vereniging meefeest met de kinderen van basisscholen ‘t Ruimteschip en Bonifatius.

Prikkelarm(er) Carnaval naar de dinsdag

Verhuisd van de zondagmiddag naar de dinsdagmiddag: de Speciale Middag, het prikkelarm(er) Carnaval speciaal voor mensen met een beperking. Vanaf 14.00 uur wordt er gefeest in De Hooghe Heeren. DJ Luc en Feestbeest Loet maken het feest en natuurlijk is er weer een speciaal optreden van Jurriaan Singels. Kortom, een lang weekend vol feesten in ’t Darsgat. De Deurdarsers zeggen nu al dank aan de commissies, de sponsors en al die vrijwilligers achter de schermen. Samen maken we er weer een mooi Carnaval van. Prins Marius, Prinses Anne-Lyse en Adjudant Jelle hopen u te mogen begroeten. Alaaf!

Meer informatie is te vinden via www.deurdarsers.nl.