Beëdiging van kinderburgemeesters gemeente Opmeer

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

OPMEER - De nieuwe lichting kinderburgemeesters is op donderdag 8 februari beëdigd door burgemeester Gerard van den Hengel. Voor dit jaar is Julia Schipper de kinderburgemeester en Luuk Ganzinga is de loco-kinderburgemeester. Beide leerlingen zitten op de Bonifatius School in Spanbroek.

Het was nog best een spannende eerste dag voor Julia en Luuk, om zo ten overstaan van al hun klasgenootjes, familie en de burgemeester beëdigd te worden. De burgemeester heette Julia, Luuk en alle aanwezigen van harte welkom in de voor de leerlingen toch wel indrukwekkende raadzaal. Tijdens het welkomstwoordje vertelde de burgemeester waar zijn taken uit bestaan, en met name wat er dit jaar allemaal verwacht wordt van Julia en Luuk. Van het mogelijk overleggen over de IKC’s, tot een bezoek aan Kinderdorp en natuurlijk het voordragen van een gedicht of speech tijdens de Dodenherdenking op 4 mei.

Iets betekenen voor de gemeente

Julia en Luuk hebben er zin in, vertelden ze. Ze waren allebei ontzettend blij toen ze hoorden dat ze waren verkozen. Want waarom wilden ze eigenlijk kinderburgemeester worden? ‘’Het lijkt me heel erg leuk en interessant om te zien wat een kinderburgemeester doet’’, vertelt Julia. Voor Luuk voelt dat ook als het belangrijkste: ‘’Het lijkt me leuk om die ervaring te hebben en iets te betekenen voor de gemeente.’’

Leerzaam en leuk

De rol van kinderburgemeester bekleden is belangrijk, maar ook leerzaam. ‘’Ik hoop dit jaar van mijn plankenkoorts af te komen. Ik wil leren praten voor een groot publiek. Daarnaast vind ik het leuk om bij belangrijke dingen aanwezig te zijn’’, vertelt Julia stoer. Maar ook Luuk heeft wijze woorden over hoe hij het kinderburgemeesterschap voor zich ziet: ‘’Ik hoop de activiteiten in het dorp van een andere kant te kunnen bekijken.’’ Wij wensen Julia en Luuk veel succes en een leerzaam jaar toe als kinderburgemeesters.