Naden en kieren dichten voor energiebesparing

Nieuws
Het advies van het Duurzaam Bouwloket is gratis voor de inwoners van Opmeer.
Het advies van het Duurzaam Bouwloket is gratis voor de inwoners van Opmeer. (Foto: Archief)

OPMEER/ REGIO - Het dichten van naden en kieren in woningen kan aanzienlijke besparingen opleveren. Voor een gemiddelde hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning kan dit al snel resulteren in een jaarlijkse besparing van zo’n 70 m3 gas, wat neerkomt op 90 euro. Deze eenvoudige maatregel is kosteneffectief omdat de materiaalkosten snel worden terugverdiend.

Bij het aanpakken van naden en kieren is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan ventilatie. Vaak zorgen deze openingen onbewust voor ventilatie, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Ga je aan de slag met het verbeteren van de naden en kieren in jouw woning? Houd dan goed in de gaten dat er voldoende luchtverversing blijft bestaan. Meer tips om je energierekening naar beneden te brengen? Kijk dan op www.duurzaambouwloket.nl/maatregelen

Gratis energiebesparingsadvies voor inwoners gemeente Opmeer

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via het contactformulier op www.duurzaambouwloket.nl/contact. Het advies van het Duurzaam Bouwloket is gratis voor de inwoners van Opmeer.