Lieve van der Berg in bibliotheek Opmeer - Lokale schrijfster vertelt over kinderboekenweekthema Gruwelijk Eng
Nieuws

OPMEER - Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van onder meer de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Het thema is deze keer: Griezelen, met het motto: Gruwelijk eng!
De auteurs van het Prentenboek van de Kinderboekenweek zijn illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Zij werkten eerder samen aan de prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Lemniscaat).

Bibliotheek Opmeer

Kom 7 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur naar de bibliotheek, Breestraat 15 in Opmeer en ontmoet daar lokale schrijfster Lieve van der Berg en luister naar een spannend verhaal. Zij schreef het spannende jeugdboek De Reizende Poefjes. Lieve leest stukjes voor en de kinderen kunnen meedoen aan allerlei activiteiten. Zelf een verhaal maken of de schrijfster vragen stellen over het auteursvak. Ook zijn kleurplaten en allerlei materialen aanwezig die te maken hebben met schrijven, zoals een typemachine.
Schrijven

Lieve heeft een achtergrond als verpleegkundige en altijd al het vak Nederlands en schrijven boeiend gevonden. Ook al werkte ze in een ziekenhuis, het schrijven kwam weer naar boven. Ze ontwikkelde een boek voor geheugentraining, dat nog steeds in veel verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gebruikt. Omdat Lieve een rijke fantasie heeft, ontstonden mooie korte verhalen voor een aantal verhalenbundels. Een vervolg daarvan is het schrijven van een jeugdboek getiteld De Reizende Poefjes. Haar kleinkinderen helpen daarbij en komen met ideeën voor het verhaal.
(Bron: Godijnpublishing)
Speurtocht

De Westfriese Bibliotheken en de bibliotheek in Hoorn bieden samen met vijf West-Friese culturele instellingen een gezamenlijk educatief programma aan voor de Kinderboekenweek. Doe met de klas mee met de speurtocht. Vroeger lagen langs de West-Friese paden veel struikrovers op de loer. Eén van deze meedogenloze criminelen was Platte Tijs. Onbevreesd en bijna altijd kreeg hij de buit die hij verlangde. De boef was een duistere man. Wilde verhalen deden over hem de ronde. Wie Platte Thijs op straat tegen kwam sloeg automatisch zijn ogen neer. Hij was een mysterie. Op een dag was Tijs zomaar spoorloos verdwenen. Men stond voor een raadsel. Wat was er gebeurd? Hoe was hij verdwenen?
Voor vragen en aanmelden, neem contact op met Mariska Bremen via mbremen@westfriesebibliotheken.nl.
Meer informatie op www.westfriesebibliotheken.nl.