Alle schoorsteenvegers volgeboekt door hoge gasprijzen

Partnerbijdrage
Familiebedrijf IJmond Content in Heemskerk.
Familiebedrijf IJmond Content in Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

IJMOND - Door de hoge gasprijzen zoeken veel consumenten naar een alternatief voor het verwarmen van de woning. Hierdoor is de vraag naar brandhout enorm toegenomen. Het stoken op hout is immers goedkoper geworden dan het verwarmen met gas. Echter moet men niet vergeten welke risico’s én verantwoordelijkheden hout stook met zich meebrengt.

Veel consumenten besluiten nu een kanaal wat jaren niet gebruikt is, weer in gebruik te nemen. Vaak is alleen vegen dan niet voldoende. Er zal gecontroleerd moeten worden in welke staat het kanaal verkeert en of deze veilig te gebruiken is. Na uitvoering hiervan ontvangt de consument een digitaal rapport met certificaat voor de verzekering.

Must

Het onderhouden van het kanaal is absolute must! Door de huidige omstandigheden zijn de meeste schoorsteenvegers al maanden volgeboekt. Hierom gingen wij op bezoek bij familiebedrijf IJMOND CONTENT in Heemskerk, om te zien hoe zij omgaan met de gigantische drukte die de huidige energiecrisis met zich meebrengt. 

Met 12 auto’s, 6 dagen per week, van donker-tot-donker, proberen zij zoveel mogelijk klanten van dienst te zijn, met 16 gediplomeerde ASPB-schoorsteenvegers. Door deze drive en teamspirit hebben zij nog wel mogelijkheden om dít stookseizoen uw schoorsteenkanaal te vegen!

800kg hout voor €579,-
KW/KG = 4.3 ; hout kost dus per gestookte kw €0.17 cent

1 kuub gas voor €3.89
KW/KG = 9.7 ; Gas kost dus per gestookte KW €0.40 cent

Contact

W: www.ijmondcontent.nl
E:  info@ijmondcontent.nl
T: 0251-250723
C: Ma t/m Vrij, 08:00 t/m 17:00

Afbeelding