Curiosamarkt bij museumboerderij in Hoogwoud

Winkelen
Kom 10 april naar de curiosamarkt bij de museumboerderij in Hoogwoud.
Kom 10 april naar de curiosamarkt bij de museumboerderij in Hoogwoud. (Foto: museumboerderij West-Frisia)

Bij museumboerderij West-Frisia, Koningspade 31 in Hoogwoud, vindt maandag 10 april van 11.00 tot 16.00 uur de Adriaans curiosamarkt plaats.

Op de kramen staat van alles te koop: mooi textiel uit grootmoeders tijd, brocante uit verschillende streken, keramiek, oud speelgoed, sieraden en oude boeken. 

Hans van Kampen, voorzitter van Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg in Schagen, is specialist op het gebied van gebruiksvoorwerpen, sieraden, schilderijen en religieuze voorwerpen. Kom langs, dit is dé kans om aan de weet te komen of het van tante Bets gekregen schilderij inderdaad een echte ….. is, of wat die antieke ketting waard is. Neem bijzondere spulletjes deze dag mee naar de museumboerderij. Belangstellenden moeten zich van tevoren aanmelden via liesbeth@museumboerderijwestfrisia.nl. Aanmelden kan ook op de dag zelf bij de kassa, maar het risico is dan dat er geen ruimte meer is. Per persoon maximaal drie voorwerpen. Een taxatie kost 1 euro per voorwerp. Te betalen aan de kassa, tegelijk met entree markt en het museum.

Dames van de vereniging Behoud West Fries Kostuum maken mooie handwerken van vroeger. Zij vertellen daar graag over en over hun kleding.

Breng ook een bezoek aan het museum. Door de hele boerderij staat de grote verzameling van de laatste eigenaar, Adriaan Donker. Vrijwilligers vertellen leuke anekdotes en geven informatie over de (bijna) vergeten gebruiksvoorwerpen. De entree voor de markt én het museum is op deze dag 4 euro. Wie alleen de markt wil bezoeken, betaalt 1 euro.