Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden

Zorg
Melissa: "Ik ben niet bang voor klappen."
Melissa: "Ik ben niet bang voor klappen." (Foto: AGHeeremansPhotography)

Het liefst staat de 18-jarige Melissa Mulder uit Heerhugowaard elke dag in de sportschool om te kickboksen. Als pupil van coach Mohammed Ben Ali traint het jonge talent 5 dagen per week, 2 tot 3 keer per dag. En met succes: op 3 april won Melissa het World Fighting League evenement (WFL) in Almere, waar ze haar ervaren tegenstander wist te verslaan.

Door Rosalie Buding

Melissa begon op haar tiende met kickboksen. Voordat ze bij Ben Ali terechtkwam voetbalde ze op hoog niveau. Na een tijdje begon ze hier minder plezier in te krijgen. Melissa: ”Ik wilde voor een sport kiezen waarbij ik zélf verantwoordelijk ben als ik een fout maak.” Inmiddels is de pupil bijna elke dag te vinden in kickboksschool Ben Ali Gym in Noord-Scharwoude. “Ben Ali is een goede coach, we hebben veel voor elkaar over.”


Beeld: AGHeeremansPhotography.

Niet bang voor klappen

Boksen is goed voor de conditie én het zelfvertrouwen. “Je kunt je frustraties er letterlijk uitslaan.” Melissa’s doel is om te winnen en daar traint ze ook hard voor. Haar grootste droom: wereldkampioen worden. Het leukste aan boksen? “Alles. De discipline die erbij komt kijken, de techniek en het sparren. Ik ben niet bang voor klappen.” Boksen is Melissa’s lust en leven, maar het kan soms ook zwaar zijn. “Na de wedstrijd ben ik helemaal op. Dan neem ik mijn rust en kijk ik de wedstrijd terug. Vervolgens ga ik werken aan de punten die ik kan verbeteren.”

Zelfvertrouwen

Melissa won onlangs het kickboksgala in Alkmaar én het Enfusion Gala in Schermerhorn. Daarnaast geeft ze les aan de jeugd, samen met de zoon van Ben Ali. “Je ziet stoere jongens met een grote mond binnenkomen. Na een paar lessen dimmen die wel in. Daarnaast zie ik onzekere meisjes veranderen. Ze krijgen zelfvertrouwen. Dat is mooi om te zien.” Melissa is voor veel jongeren een voorbeeld. “Ik merk dat ze tegen me opkijken. Die waardering is heel leuk.”


Beeld: AGHeeremansPhotography.