VIDEO

Jongen gooit vuurwerk naar oudere vrouw en politie in Purmerend

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

PURMEREND - Op Koningsdag ontstaan bij het eind van de feestelijkheden wat opstootjes tussen jongeren. De politie besluit de bezoekers huiswaarts te sturen en doet dat op linie. Een van de personen van de groep jongeren besluit de politie meerdere keren te bestoken met zwaar vuurwerk.

Bericht van Politie.nl

Vier agenten doen aangifte. Ook een oudere vrouw op een rollator, die de plek wil verlaten en door de politielinie rijdt, schrikt van het vuurwerkgeweld en spreekt haar afschuw uit.

De verdachte is vermoedelijk minderjarig. Daarom worden de beelden die van hem zijn gemaakt eerst onherkenbaar vertoond. Hij kan zichzelf wel herkennen en heeft de gelegenheid zich te melden. Doet hij dat niet worden volgende week de beelden herkenbaar getoond. Ook mensen uit zijn omgeving kunnen hem natuurlijk herkennen.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: Jongen, leeftijd ongeveer 17 jaar, normaal postuur, donker getinte huidskleur, die dag gekleed in een zwart jack tot op de heup. In het jack zit een rood-wit-blauwe bies over de capuchon genaaid. Onder het jack droeg hij een grijze trui met capuchon, een zwarte trainingsbroek met zwarte schoenen, almede een zwart/grijze muts.