399 bekeuringen na massaal negeren rood kruis op A7 Purmerend

112-nieuws
Een foto van het ongeluk.
Een foto van het ongeluk. (Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter)

PURMEREND - Vanmorgen vond er een aanrijding plaats tussen twee voertuigen op de kruising van de N244 ter hoogte van de A7. Vanwege deze frontale aanrijding waren er door de politie maatregelen getroffen, zodat hulpinstanties, de wegbeheerder en de sleepdienst veilig hun werk konden doen.

Bericht via Politie.

399 boetes Purmerend

Tijdens deze werkzaamheden was afrit 6 van de A7, in de richting van Hoorn, afgesloten middels rood kruis. Het rode kruis zorgt ervoor dat de politie of rijkswaterstaat geen personeel kwijt zijn aan het afsluiten van de afrit. Het rode kruis spreekt immers voor zich.

Honderden bestuurders dachten toch nog wel even de afrit te kunnen nemen en negeerden daarbij het rode kruis. Dit zorgde voor een dusdanige overlast op de locatie van het ongeval dat de politie personeel, voertuigen en middelen kwijt waren aan de verkeersdoorstroming en het garanderen van een veilige werkomgeving, tijdens de hulpverlening.

Hierop is door de politie besloten om de kentekens van 339 overtreders te noteren, zij ontvangen binnen enkele weken een bekeuring thuis van honderden euro’s.

Los van de overlast kon de politie vanwege de extra inzet op de locatie van het ongeval liefst 2 spoedritten niet rijden! 2 Meldingen waarbij mensen 112 belden en direct politie nodig hadden.