Internationaal zaalvoetbaltoernooi Life Goals Festival Purmerend

Algemeen
Beeld van de strijd vorig jaar tussen Life Goals Purmerend en Special Forces De Wherevogels. Rechts Frederik van Baar.
Beeld van de strijd vorig jaar tussen Life Goals Purmerend en Special Forces De Wherevogels. Rechts Frederik van Baar. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vrijdag 25 oktober nemen teams uit Nederland en België het tegen elkaar op tijdens een internationaal zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Beuk. Het is het tweede Life Goals Festival in Purmerend. Vijftien teams doen mee, waarvan twee uit Purmerend, drie uit België en voorts zijn er teams uit Alkmaar, Amersfoort, Den Haag, Enschede, Leiden, Nijmegen en Utrecht. De aanvang is 11.00 uur. Rond 15.00 uur is de prijsuitreiking. De toegang is gratis

Volgens Spurd en Life Goals Purmerend is sporten voor iedereen. Respect en sportiviteit zijn volgens Life Goals belangrijker dan winnen. Het zaalvoetbaltoernooi is ingedeeld in twee categorieën, één poule prestatie en twee poules recreanten. Vanaf 15.00 uur geeft Yassine Alilouch een half uur durende demonstratie kickboksen. Deze sport is ook onderdeel van het programma van Life Goals Purmerend.
De wedstrijden zijn in sporthal De Beuk aan de Van IJsendijkstraat 365, bij bedrijventerrein De Koog. Directeur Jancor de Boer van Spurd opent om 10.45 uur het Life Goals Festival Purmerend 2019.

Fair Play prijs

Life Goals Purmerend won in juli dit jaar tijdens het Life Goals Festival Amsterdam de Fair Play prijs. Onderdeel daarvan is een bezoek aan de Belgische partner van Life Goals Nederland. Een van de spelers tijdens het Life Goals Festival Purmerend 2019 is de Purmerender Frederik van Baar (1972) die in augustus in het nationaal team van Life Goals heeft meegedaan aan de Homeless World Cup in het Engelse Cardiff.

Samenwerkingsverband

Life Goals is een programma om mensen die al lange tijd niet sporten weer aan het bewegen te krijgen. Daardoor ontmoeten ze anderen en krijgen ze weer zelfvertrouwen en kansen voor de toekomst. Life Goals Purmerend is een samenwerking van Rugby Club Waterland, De Wherevogels, Algemeen Opvangcentrum Purmerend (AOP), Leviaan, Reakt en Spurd. Het landelijke programma Life Goals is in februari 2018 in Purmerend van start gegaan. Het Life Goals Festival Purmerend is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Oranjefonds.