Hart onder de riem van burgemeester Don Bijl

Algemeen
Burgemeester Don Bijl:
Burgemeester Don Bijl: "Voor de goede uitvoering heb ik veel vertrouwen in het gezonde verstand van ons allemaal". (Foto: aangeleverd)

Wij weten het allemaal: de wereld is zwaar getroffen door het corona virus. De media doen er onophoudelijk verslag van, grenzen worden gesloten, bijeenkomsten geannuleerd, mensen blijven thuis en doen hun werk op een andere manier. Vanzelfsprekend ontkomt ook Purmerend niet aan het virus. Ook wij moeten de nodige maatregelen nemen.

Landelijk wordt het beleid uitgezet. Bij zo’n epidemie is het passend dat de rijksoverheid het voortouw neemt. In onze regio, Zaanstreek-Waterland, stemmen de gemeenten in overleg met de GGD en de Veiligheidsregio de vervolgmaatregelen op elkaar af. Er is ook afstemming met de gezondheidssector, zoals de ziekenhuizen. Voor de te nemen maatregelen zijn de burgemeesters speciaal verantwoordelijk onder leiding van de burgemeester van Zaanstad.

Belangrijk om adviezen op te volgen

De maatregelen baseren wij op advies onze beste deskundigen die ook kijken wat er in de wereld gebeurt. Het is belangrijk om die adviezen op te volgen om ervoor te zorgen dat de maatregelen het meest effectief zijn. Het helpt niet als iedereen zijn of haar eigen gang gaat.

Voor de goede uitvoering heb ik veel vertrouwen in het gezonde verstand van ons allemaal. Niemand wil ziek worden en niemand wil een ander besmetten. Door rekening te houden met elkaar en door goed de adviezen op te volgen kunnen wij er samen voor zorgen dat wij op de beste wijze door deze nare tijd komen.

Oog voor de kwetsbaren in onze stad

Het is heel vervelend dat evenementen niet door kunnen gaan, dat bruiloften anders moeten worden gevierd, dat reizen waar wij ons op hadden verheugd worden afgelast, dat er grote economische schade optreedt. Maar laten wij verstandig zijn en oog hebben voor de kwetsbaren in onze stad. Moeilijke omstandigheden kunnen creatieve oplossingen oproepen.

Onze grote waardering moeten wij geven aan de mensen die in deze moeilijke omstandigheden met extra risico’s hun werk doen zoals ziekenhuismedewerkers, ambulancepersoneel, huisartsen, thuiszorgmedewerkers, politie- en brandweermensen en al die andere mensen die werken voor vitale bedrijven.

Sterkte voor ondernemers die bedrijven moeten sluiten

Graag wil ik de ondernemers die hun bedrijf moeten sluiten, heel veel sterkte wensen. Ondanks alle begrip voor de noodzaak zijn dit hele zware ingrepen.

Wij hebben geen andere keuze dan te proberen zo verstandig mogelijk door deze lastige tijd heen te komen. Als wij dit samen zo goed mogelijk doen, bouwen wij vast ook aan een samenleving waar wij mee verder kunnen. Ik heb er vertrouwen in.

Don Bijl 

Burgemeester