Dus ook geen harddraverij

Algemeen
Ook dit tafereel, met de bijkomende gezelligheid, gaan we missen.
Ook dit tafereel, met de bijkomende gezelligheid, gaan we missen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Geen Purmerend onder Stoom, geen Nazomerfeestweek en dus ook geen harddraverij op de tweede donderdag in september. Jan Kuiper, van hardraverij Prins Bernard, laat het volgende weten.

"Sinds 1873 wordt door de Stichting Harddraverij Prins Bernard de jaarlijkse kortebaan harddraverij georganiseerd. Dit jaar staat de 148e editie gepland, zoals altijd traditioneel op de 2e donderdag in september. Echter het bestuur van Stichting Harddraverij Prins Bernard heeft in nauw overleg met de Gemeente Purmerend besloten om de kortebaanwedstrijd 2020 niet te laten plaatsvinden. Twee belangrijke redenen liggen hier aan ten grondslag. Ten eerste kunnen wij het jaarlijkse evenement alleen organiseren door de sponsorbijdragen van lokale en regionale ondernemers. Het hoeft geen betoog dat deze groep hard door de Coronacrisis wordt getroffen. Wij vinden het zeer ongepast om in deze situatie de ondernemers te vragen om hun toegezegde sponsorbijdragen. Ten tweede is het waarschijnlijk dat de overheidsmaatregelen, die vanwege de uitbraak van het virus zijn genomen, nog langere tijd van kracht blijven."

En: "Het is onwaarschijnlijk om te denken dat alle maatregelen in september zijn opgeheven. Als we de overheid mogen geloven zal met name de 1,5 meter afspraak voor “social distancing” nog lang worden gehandhaafd om het Corona virus te blijven controleren. Een regeling waar wij natuurlijk 100% achter staan. Maar juist die regeling maakt het onmogelijk om een evenement als de jaarlijkse kortebaandraverij te organiseren waar in groten getale mensen op af komen. Daarnaast moeten wij vroegtijdig voor het evenement afspraken maken met diverse partners en leveranciers. Door de huidige overheidsmaatregelen en de te verwachte verlenging van maatregelen kunnen we deze afspraken niet maken. Het doet ons pijn om het evenement voor dit jaar te annuleren, maar de gezondheid van ons allen is op het ogenblik het belangrijkst. Wij wensen u allen veel gezondheid en sterkte toe in deze bijzondere tijd."

Tot slot spreekt Kuiper de wens uit aan onze door de Coronacrisis getroffen sponsoren, hun werknemers en familieleden: “Wij denken in deze zware tijd aan jullie! Wij hopen dat de situatie zich snel enigszins normaliseert zodat de normale bedrijfsvoering weer kan worden opgepakt en er weer naar de toekomst kan worden gekeken."

Is getekend en met vriendelijke groet,

namens het Bestuur van Stichting Harddraverij Prins Bernard

Jan Kuiper