Noor Horstman wint dichtwedstrijd Dichterskring Waterland

Algemeen
Noor Horstman met haar winnende gedicht.
Noor Horstman met haar winnende gedicht. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De Dichterskring Waterland heeft, in  het kader van 75 jaar vrijheid, van januari tot maart een dichtwedstrijd gehouden voor leerlingen van groep 6 van de basisschool. Bij een bezoek aan zes scholen verzorgde de Dichterskring in negen klassen een workshop gedichten schrijven. Daarna was het aan de klassen om een gedicht te schrijven over vrijheid. Net voordat de scholen gesloten moesten worden verliep de inzendtermijn en waren er in totaal 120 gedichten binnen.

De prijsuitreiking zou half april plaats vinden. Er was een 1,5 meter variant bedacht op het schoolplein om de eerste bundel uit te reiken en de winnaar bekend te maken. Helaas is dit nog steeds niet mogelijk. Daarom overhandigde de Dichterskring nu aan de rand van het schoolplein de bundel en de banieren met de winnende gedichten per school aan een leerkracht. De scholen hebben daarna intern de banier onthuld. In vijf scholen hangt nu een gedicht. Deze banieren zullen komen jaar rouleren tussen de scholen, zodat elk winnend gedicht per school in een andere school komt te hangen.

Het winnende gedicht van Noor Horstman van 't Carrousel is afgelopen week feestelijk in de school onthuld. Zij is de winnaar van alle scholen.

Afbeelding