‘Neil Diamond’ gaat weer de theaters in

Algemeen
Afbeelding
De Purmerender begeleidt zichzelf ook op gitaar. (Foto: Pim Kooper)

PURMEREND - Het is alweer twee jaar geleden, tijdens het eerste seizoen van The Voice Senior, dat Georges Lotze (60) knalde als Neil Diamond. Hij won weliswaar niet, maar zijn warme stemgelijkenis met de Amerikaanse vertolker van wereldhits als I am, I said, Morning Side, Sweet Caroline en Beautiful Noise zorgde in het hele land voor superlatieven. Vorig jaar beleefde hij in een bomvolle grote zaal van de Purmaryn in zijn woonplaats de absolute vuurdoop. Daarna is het razend snel gegaan met de carrière van de Purmerender. Totdat Corona de wereld schaakmat zette. Maar ondanks dat alle optredens met zijn band in het kader van The Neil Diamond Project werden gecanceld, is Lotze er de man niet naar om te gaan zitten kniezen.

Integendeel, want de komende weken gaat hij weer los, uiteraard met inachtneming van alle maatregelen die in de theaters zijn ingevoerd met betrekking tot Corona. Georges staat aanstaande vrijdagavond in De Speeldoos in Baarn, op 11 oktober in Het Speelhuis in Helmond en een dag later is hij met z’n band in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Vervolgens doet hij nog theaters aan in Harderwijk, Venlo, Weert, Raalte en Goirle. En een volstrekt nieuwe uitdaging wacht op 24 oktober als hij met twee andere sterren uit The Voice in Assen een optreden verzorgt. “We zijn door Willie Oosterhuis, de presentator van het jaarlijkse Mega Piraten Festijn, gevraagd voor dit nieuwe format. Hij ziet ons als een gat in de markt”, aldus Georges.

Twee shows per avond

Het gaat dus best lekker met de Purmerendse Neil Diamond. “Zeker, ik kan wel thuis zitten wachten op de dingen die komen gaan, maar dat is niks voor mij. Natuurlijk willen ook wij voor volle zalen spelen. We kunnen hoog en laag gaan springen, maar dat helpt niet. Daarom hebben we besloten om gewoon weer de theaters aan te doen. Dan maar met veel minder mensen in de zaal, maar we laten ons toch zien. Al hebben we wel besloten om twee shows per avond te geven. En met z’n allen afgesproken om elk optreden, hoe klein ook, te zien als een generale repetitie. Dat houdt iedereen scherp en zorgt bovendien voor de nodige goodwill.”

Meer en betere kansen

Sinds kort vallen Lotze en zijn band onder de paraplu van Impact Entertainment BV van de producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen. “Zij zien potentie in het project en hebben zich over ons ontfermd. Daar zijn we erg verguld mee want het vergroot de kansen op meer en beter”, aldus levensgenieter Georges Lotze tot slot.