Maura en Aila zamelen in voor kerstpakketten Reakt

Algemeen
Maura (l) en Aila met een deel van hun ingezamelde spullen
Maura (l) en Aila met een deel van hun ingezamelde spullen ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Maura Weber en Aila Johansen uit groep 8 van DKC Het Parelhof hebben spullen ingezameld voor de kerstpakketten van Reakt. ‘Mijn moeder zag enkele weken terug een oproepje in het Nieuwsblad. Aila en ik wilden daar aan meewerken”, vertelt Maura.

De meiden wilden de actie in de klas uitvoeren maar dit ging niet door. “Onze juf leek het een goed idee, maar het mocht toch niet door stengere maatregelen.” 

Toen besloten ze het zelf te gaan regelen. Oma’s, tantes en buren haalden hun keukenkasten leeg of kochten spullen. “We hebben steeds ergens iets opgehaald. Het was leuk om te doen en om zo andere mensen te kunnen helpen.” 

Reakt maakt kerstpakketten voor hun cliënten nu het jaarlijkse kerstdiner niet doorgaat. 

Reakt gelooft dat iedereen stappen kan zetten. “We helpen iemand vooruit door samen te kijken waar talenten en mogelijkheden liggen. Soms gaat het om grote stappen terug de maatschappij in, bijvoorbeeld door weer aan het werk te gaan. Maar het kunnen ook kleinere stappen zijn binnen een beschermde omgeving, bijvoorbeeld in een kas, fietsenwerkplaats of atelier”, staat op de website te lezen.

Om iemand op eigen wijze te kunnen helpen om eigen doelen te realiseren, heeft Reakt zogenaamde bouwstenen ontwikkeld. Dat zijn verschillende vormen van begeleiding die naadloos in elkaar passen. We hebben in totaal acht bouwstenen die we gezamenlijk of apart in kunnen zetten. Bij iedereen die we begeleiden, bepalen we samen de doelen en de stappen en bouwstenen die nodig zijn om daar te komen.

Vaak krijgt iemand, naast begeleiding van Reakt, ook behandeling bij een andere zorgorganisatie. Bijvoorbeeld voor een depressie, burn-out of verslavingsproblemen. In dit geval werken we intensief samen met het behandelend team. De combinatie van behandeling van de problemen én begeleiding naar werk of een gezonder leven, zorgt ervoor dat iemand sneller en doelgerichter vooruitgang boekt.