‘Doneer een boom’ in Markthal groot succes

Algemeen
Afbeelding
Peter Coster (l) en Maikel Schats met in het midden een medewerker van de Voedselbank. (Foto: Natalie Liefveld)

PURMEREND - Hij zat al geruime tijd in het pak maar vandaag zal Peter Coster zich zeker een echte kerstman hebben gevoeld. Samen met initiatiefnemer Maikel Schats leverde hij de eerste veertig in De Markthal gedoneerde kerstbomen af bij de Voedselbank in Amsterdam-Noord. Vrijdag gaan er nog zestig richting Voedselbank Purmerend. Een enorm en hartverwarmend succes van de ‘doneer een boom’ actie, die de mannen samen hebben opgezet.

Maikel Schats, zelf ondernemer in de evenementenbranche die door corona is stilgelegd, zag hoe Peter Coster van De Artiest voortvarend aan de kerstboomverkoop ging in de Markthal. “Het is mooi te zien hoe ondernemers creatief zijn en niet opgeven”, vertelt Maikel. “Ik wilde hem graag ondersteunen maar ik heb zelf geen boom nodig omdat ik met de feestdagen niet in Nederland ben. Dus besloot ik er een paar bomen te kopen om weg te geven aan gezinnen die daar dit jaar zelf geen geld voor hebben. Peter vond dat een mooi en warm gebaar, en samen postten we het op social media om ook anderen te stimuleren een boom te schenken.”

Hartverwarmend

Het idee viel duidelijk in goede aarde. Maikel: “Het nam zo’n bizarre vlucht dat die vier bomen zijn uitgegroeid tot maar liefst 110 kerstbomen om weg te geven. Ik hoopte wel op reacties maar zoveel had ik niet verwacht. Mooi dat zelfs in deze tijden men toch ook aan anderen denkt. Het is hartverwarmend.”

100 bomen afgeleverd bij Voedselbanken

Ook de Voedselbanken waren heel blij met dit initiatief en namen de bomen graag in ontvangst om ervoor te zorgen dat ze bij de juiste mensen terecht komen.