Vrienden voor Purmerend ook in Coronatijd actief voor medemens

Algemeen
De vrienden dinsdagmiddag bezig met het samenstellen van de pakketjes.
De vrienden dinsdagmiddag bezig met het samenstellen van de pakketjes. ((Foto: Rodi Media/JB))

PURMEREND - Dinsdagmiddag 15 december in de voormalige showroom van autobedrijf Joh de Vries aan de Burg. D. Kooimanweg. Zes leden van De Stichting Vrienden voor Purmerend staan aan de lopende band pakketten in te pakken, die ze later op de dag gaan bezorgen bij zorgcentra en beide hospices in Purmerend en Beemster. Ook de hulpverleners van brandweer, ambulancedienst, politie, GGD-teststraat, handhaving en het Dijklander Ziekenhuis worden met een presentje in de watten gelegd. Wat te denken van de gift van 100 kerstbroden aan de Voedselbank Purmerend.

We denken aan ze

Ondanks dat de vrienden dit jaar vanwege Corona geen directe activiteiten kunnen ontplooien, blijven ze op de achtergrond wel degelijk actief. “We willen iedereen laten weten dat we er zijn en specifiek aan de ouderen, zorgverleners en hen die het financieel zwaar hebben en gebruik moeten maken van de Voedselbank, laten weten dat we ze waarderen en aan ze denken. Zeker in deze sobere en voor sommigen eenzame tijd voor en van kerst”, vertelt Jeroen Riemeijer, een van de vrienden.

Voedselbank

De 100 kerstbroden voor de Voedselbank zijn direct afgenomen van de initiatiefnemers van de actie ten behoeve van de stichting KiKa. Daarmee steunden de Vrienden voor Purmerend twee goede doelen. De strijd tegen kinderkanker kreeg hiermee een financiële injectie en een groot aantal cliënten van de Voedselbank mag zich verheugen op een beetje luxe tijdens de kerstdagen. Het is iedereen van harte gegund.

Tijdens de eerste (intelligente) lockdown In het voorjaar organiseerde de stichting een grootse actie voor de deur van het Dijklander Ziekenhuis. Tientallen luid toeterende voertuigen van brandweer, politie, ambulance, handhaving kwamen aanrijden, gadegeslagen door veel medewerkers van het ziekenhuis. Allen ontvingen een smakelijke paasattentie.

Wie zijn de Vrienden?

Stichting Vrienden voor Purmerend richt zich al jaren op het verlenen van diensten, middelen en advies aan specifieke doelgroepen binnen de regio Purmerend, waarvan vooraf is bepaald dat een actieve inzet van de leden van de Stichting Vrienden voor Purmerend bijdraagt aan de realisatie van een project, evenement of faciliteit gericht op het verbeteren van leefomstandigheden en/of sociale cohesie. Bekende evenementen van de vrienden zijn onder andere een bezoek aan de Keukenhof voor ouderen, Tongen in Purmerend, Haring On Tour en de Haring en Meer Party.

Ruud Molenaar (rechts), manager van de Corona teststraat aan de Kooimanweg in Purmerend was de eerste die voor de medewerkers enkele tasjes kreeg. Links Richard van Alphen, een van de Vrienden voor Purmerend.