Afbeelding
Ziekenhuizen nabouwen voor het goede doel. (Foto: H20)

H20 zoekt jonge Minecraft-bouwers voor dé challenge

Algemeen

PURMEREND/REGIO - H20 Esports Campus is op zoek naar kinderen uit de regio Purmerend/Waterland die goed zijn in Minecraft en willen meehelpen om het Dijklander Ziekenhuis Purmerend (en eventueel andere ziekenhuizen uit de regio) na te bouwen in Minecraft. Doel van de actie is om de jeugd dit jaar te laten afsluiten met een positieve activiteit en tegelijkertijd goede doelen en zorgmedewerkers van de ziekenhuizen te steunen. De opbrengst hiervan gaat voor 50% naar goede doelen, en voor 50% naar de zorgmedewerkers van de ziekenhuizen die worden nagebouwd. De actie wordt dinsdagavond 22 december gelanceerd.

Voordat het nieuwe jaar begint moeten de gevels van alle ziekenhuizen van Nederland op werkelijke schaal in Minecraft nagebouwd zijn. Een vrijwilligersleger van jongeren (kinderen, scholieren, studenten, enz) gaat tussen woensdag 23 en donderdag 31 december deze challenge aan. De challenge is gedurende die tijd te volgen via een livestream op www.minecrafthospitalheroes.com.

Scholieren en studenten bouwen online ziekenhuizen na in ’s werelds grootste Minecraft challenge

Minecraft Hospital Heroes

De actie, met de toepasselijke naam Minecraft Hospital Heroes, ontstond nadat de H20 Esports Campus vorige week voor de derde keer dit jaar haar deuren moest sluiten. Campus Founder Dirk Tuip: “Net als heel veel ondernemers werden wij vorige week verrast en teleurgesteld door de nieuwe lockdown. Honderden kinderen zouden tijdens de kerstvakantie bij ons gaan genieten van activiteiten op het snijvlak van healthy gaming, hybride (e)sports en creative tech. Dat zou een leuke afsluiting zijn geweest van een krankzinnig jaar. Nu deze activiteiten niet door kunnen gaan, wilden we ontzettend graag iets doen voor de kinderen die thuis zitten en tegelijk ook iets doen tegen het negatieve, machteloze en soms wanhopige gevoel dat Corona veroorzaakt.”

Sponsor de actie

“Daarom kunnen, door het toevoegen van de sponsoring actie, nu ook een aantal goede doelen gesteund worden. Potentiële sponsors kunnen de online ziekenhuizen min of meer adopteren. Elk ziekenhuis waarvoor genoeg sponsoring binnenkomt, wordt tijdens de challenge nagebouwd.” Meer informatie hierover is te vinden op www.minecrafthospitalheroes.com. Het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is geadopteerd door de Stichting PurmerValley en daarmee zeker van een plek in Minecraft.

Meekijken via live stream

H20 Co-Founder Matthijs Vink licht toe: “Met het nabouwen van de ziekenhuizen kunnen we scholieren een unieke en leerzame challenge bieden waardoor zij na de kerstvakantie kunnen zeggen dat ze een echt ziekenhuis op schaal hebben gebouwd samen met anderen, én hun ouders laten zien hoe gaming kan bijdragen aan skills zoals creativiteit, samenwerking en communicatie en natuurlijk tech. Met deze actie willen we tevens alle zorgmedewerkers van de verschillende ziekenhuizen bedanken voor hun inzet gedurende de Corona-crisis.” Wie niet meebouwt kan wel via een live stream op www.minecrafthospitalheroes.com mee kijken met de bouw. “We hopen dat veel mensen de actie te zien krijgen. Het jaar 2020 wordt door heel veel mensen nooit vergeten, vooral vanwege Corona en de impact op de directe en indirecte slachtoffers.”

Eén van de beste Minecraft bouwers

Het bouwproject staat onder leiding van Thomas Bosch (17 jaar). Hij was de architect van Greenfield, één van de grootste steden ooit in Minecraft. Thomas bouwde de stad samen met tientallen vaste bouwers en honderden vrijwilligers. Het gehele project kostte bijna 10 jaar en duizenden manuren. Thomas geeft tijdens deze challenge leiding aan het bouwteam van de Minecraft Hospital Heroes via Discord, een online platform voor gamen, chatten en praten.

Opbrengst 

De helft van de opbrengst gaat naar de personeelsverenigingen van de gebouwde ziekenhuizen. De andere helft van de opbrengst van deze actie gaat naar een aantal goede doelen die helpen om kinderen die zwaar getroffen zijn door Corona in beweging te krijgen. Onder andere naar Stichting Het Vergeten Kind, de Cruyff Foundation, en Kanjerwens Nederland, die wensen van kinderen met een ernstige ziekte of chronische aandoening helpen aan een mooie dag. In totaal steunt de challenge zes goede doelen. 

Meer informatie hierover staat op www.minecrafthospitalheroes.com

Aanmelden

H20 is ook nog op zoek naar ervaren Minecraft bouwers, om deze vakantie mee te bouwen aan Minecraft Hospital Heroes, dé challenge van 2020. Zij kunnen zich aanmelden via www.minecrafthospitalheroes.com Naar schatting zijn er tientallen vrijwilligers nodig. “We willen de bouwers zoveel mogelijk koppelen aan ziekenhuizen uit hun eigen regio of plaats”, besluit Matthijs.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Purmerend

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De Magische zon tweede in een serie van zeven kinderboeken van Astrid Waernes Algemeen 30 jun, 08:30
Afbeelding
Kaasmarkten Edam weer in volle gang Algemeen 30 jun, 08:26
Afbeelding
Landbouwshow, koeienkeuring en markt in jarige Purmer Algemeen 30 jun, 06:29
Afbeelding
Reuring kan zich meten met landelijke festivals Algemeen 30 jun, 06:27
Afbeelding
Pril ooievaarsgeluk Algemeen 30 jun, 06:23
Afbeelding
Gratis sportieve activiteiten voor 60-plussers Algemeen 30 jun, 06:22
Afbeelding
Auto belandt op zijn kop in Zuidoostbeemster 112-nieuws 29 jun, 20:13
Afbeelding
Kwetsbare doelgroep profiteert van opbrengst haringparty Vrienden voor Purmerend Algemeen 29 jun, 17:25
Afbeelding
PenningMaster int contributie FC Purmerend Algemeen 29 jun, 16:20
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Muziekles en concert terug op De Ranonkel Algemeen 29 jun, 09:50
Afbeelding
Visles op De Blauwe Morgenster in Middenbeemster Algemeen 29 jun, 09:22
Afbeelding
Boeren blokkeren kruispunt ‘t Schouw 112-nieuws 28 jun, 21:14
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief