Verhuizing cliënten Prinsenstichting naar nieuwbouw in volle gang

Algemeen
Afbeelding
Cliënten en medewerkers kijken reikhalzend uit naar verhuizing. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op 8 februari is, ondanks het barre winterweer, de verhuizing in gang gezet van ruim 130 cliënten van de Prinsenstichting vanuit de oude paviljoens in Kwadijkerpark naar hun nieuwe woningen in hetzelfde park. De verhuizing zal twee weken duren. Naast de drie woongebouwen, kunnen ook ruim vijftig cliënten dagbesteding volgen in vier nieuwe onderkomens. De cliënten en medewerkers kijken er erg naar uit.

De gebouwen hebben een uitstraling van Engelse cottages. Net zoals de overige woningen in Kwadijkerpark. In de nieuwe woningen hebben alle cliënten een kamer met een eigen badkamer. De woningen zijn ruimer en de indeling is huiselijk. De ingang van een woning komt direct uit op een gezamenlijke woonkamer. Links en rechts daarvan liggen de kamers van de cliënten. Rondom de gebouwen is veel ruimte met terrassen en tuinen. Alle voorzieningen voor mensen met een (zeer) ernstige (meervoudige) beperking zijn dichtbij. Dat levert een fijne bijdrage aan het welzijn van de cliënten.

Bij de bouw en inrichting is rekening gehouden met de behoeftes en wensen van cliënten met verschillende achtergronden. Er is zoveel mogelijk afgestemd met begeleiders en cliënten om hun wensen te vervullen. Daardoor hebben zij echt eigenheid in de woningen kunnen aanbrengen. Daarnaast zijn de gebouwen zo ingericht dat het voor medewerkers prettig is om er te werken. Het bieden van complexe zorg stelt hoge eisen aan de werkomgeving. Door de inzet van alle betrokkenen is de bouwplanning gehaald binnen het beschikbare budget.

Voorzieningen voor buurtbewoners

Door de nieuwe dagbestedingslocaties komt in de noordpunt van het Kwadijkerpark een mooi recreatiegebied in het verlengde van park de Noord beschikbaar. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom om gebruik te maken van de voorzieningen zoals het eetcafé, de boerderij, moestuin en houtkloverij. Zodra de coronamaatregelen het toelaten willen de dagbestedingslocaties nieuwe vormen van dienstverlening gaan aanbieden.

Verhalenserie betrokkenen

Op weg naar de verhuizing vertellen verschillende betrokkenen hun verhaal. Deze verhalenserie is te vinden op de website: https://www.prinsenstichting.nl/nieuwbouw-kwadijkerpark/

Ontwikkeling nieuwe woonwijk

De oude woonpaviljoens worden gesloopt en maken plaats voor een nieuwe woonwijk, die projectontwikkelaar AM ism woningbouwvereniging Rochdale ontwikkelt. Meer informatie hierover is te vinden op: https://www.kwadijkerpark.nl/

Afbeelding