Er kan geschaatst worden op de ijsbaan in Wheermolen

Algemeen
De ijsvloer ligt er fantastisch bij.
De ijsvloer ligt er fantastisch bij. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De ijsbaan in Purmerend opent vandaag de poorten. Alle voorbereidingen zijn getroffen. Begin van deze week is er water op het terrein gespoten en vrijwilligers zijn de afgelopen dagen met man macht bezig geweest om verder alles in gereedheid te brengen, zodat alle schaatsliefhebbers lekker hun rondjes kunnen rijden en gelukkig voor even iets anders dan corona aan hun hoofd hebben.

Het ijs ligt er geweldig bij

IJmeester Adriaan Hordijk liet woensdagmiddag toen al weten dat de broodnodige 5 centimeter van de ijsvloer gehaald is. Derhalve kan iedereen vanaf vandaag terecht aan het Trimpad in Wheermolen. Mits men vooraf op de website heeft gereserveerd, want dat is een vereiste.

Geweldige ijsvloer

“De ijsvloer ligt er geweldig bij en de voorspelde weersomstandigheden voor de komende dagen spelen ons en de schaatsfanaten in de kaart. Eindelijk kan er geschaatst worden. Een heerlijk verzetje in deze coronatijd”, aldus Hordijk. Vanochtend om tien negen uur is er een test gedaan met het reserveringssysteem op de website, een uur later ging het systeem live en kon er worden gereserveerd. Eerst door de leden van de IJs- en Inlineskateclub Purmerend, later door niet-leden.

Iedereen kan per tijdsblok van anderhalf uur reserveren, want er mogen per blok 100 mensen tegelijkertijd op de baan aanwezig zijn. Na elk blok moet je zo snel mogelijk van het ijs af, om plaats te maken voor de volgende ploeg. Er is geen horeca op het ijsbaanterrein aanwezig.

Als je niet over schaatsen beschikt, geen nood. De club heeft zo’n 250 paar oranje hockeyschaatsen beschikbaar, variërend van maat 27 tot 46. De toegangsprijs voor een tijdsblok schaatsen is € 3,25 voor volwassenen vanaf 17 jaar en voor de jeugd tot en met 16 jaar is dit € 1,75. Te voldoen bij reserveren. Schaatsliefhebbers dienen zich per tijdsblok via een door de schaatsbond beschikbaar gesteld reserveringssysteem op de website van de vereniging aan te melden. Dat kan op www.ijseninlineskateclub.nl


Gisteren werden de stoelen en banken op de benodigde anderhalve meter gezet.