Tijmen van de kaaskraam in de val bij All you need is love

Algemeen
Afbeelding
Tijmen kan een grap wel waarderen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Veel mensen kennen hem vast van de kaaskraam op de markt op Meerland en het Wormerplein. Vanaf morgen kennen nog veel meer mensen Tijmen Habben Jansen (22) uit Utrecht, door de opvallende grap van zijn vrienden. Dan is hij namelijk één van de hoofdrolspelers in All you need is love dat RTL4 morgenavond uitzendt.

“Ze hebben me aardig beetgenomen”, lacht Tijmen vanachter zijn kraam op het Meerland. Maar het zat er ook wel aan te komen nadat hij een jaar of twee terug een van zijn maten in de maling had genomen door een stripper in te huren op diens verjaardag, heel goed wetende dat ook de ouders erbij zouden zijn. Hoogst ongemakkelijk dus. Als bedankje gaf zijn vriend de vrijgezelle Tijmen nu op voor deelname aan het koppelgedeelte van All you need is love. Omdat ze wisten dat hij daar nooit in mee zou gaan werd zijn opkomst, samen met wat andere vrienden, goed dichtgetimmerd.

Ik zag een stoel met mijn naam erop en wist dat ik niet meer terug kon

Hij gaf zelf nota bene zijn toestemming, alhoewel in een licht dronken bui, toen hij het nog niet serieus nam. Maar om te zorgen dat hij daadwerkelijk in die studio zou zijn bedachten ze een truc. Hij kreeg met zijn vriend een mail waarin zij een prijs hadden gewonnen; shoppen voor 500 euro in de Arena. “Ik vertrouwde het al niet helemaal”, zegt Tijmen, “maar ik heb alles gecheckt en die mail zat echt heel goed in elkaar. Dus die donderdag haalden ze me op van de markt maar in plaats van naar de winkel liepen we regelrecht de studio in van All you need is love. Daar stond ik dan, ik kon ook niet meer terug. Ik kijk wat rond, en daar staat een stoel met heel groot mijn naam erop. Toen wist ik al hoe laat het was natuurlijk. Ze gingen op zoek naar een meisje voor mij...”

Hoe dat afliep, en hoe Tijmen het eraf bracht toen hij natuurlijk ook nog even naar voren werd geroepen, is dus morgenavond te zien bij All you need is love op RTL4. En Tijmen? Die is alweer druk bezig om een mooie manier te verzinnen om die vrienden van hem zelf weer een hak te zetten.


Foto: Han Giskes