Sara Gelens wint voorleeswedstrijd Bibliotheek Waterland

Algemeen
Afbeelding
Voorleeskampioen Sara. (Foto: Els Broers)

PURMEREND - Sara Gelens van basisschool De Toermalijn uit Purmerend heeft gisteren de voorleeswedstrijd van Bibliotheek Waterland gewonnen. Deze wedstrijd vond online plaats door middel van ingestuurde voorleesvideo’s. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Bibliotheek Waterland vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021..

Tekst loopt door onder afbeelding


Anouk leest het juryraport voor aan voorleeskampioen Sara. (Foto: Els Broers)

Er deden dertien kandidaten mee en iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met de kijker was belangrijk én het gekozen fragment. Na een spannende week, werd het verlossende woord in een Zoom-meeting met alle kandidaten en hun klasgenoten door juryvoorzitter Femke Frantzen gesproken.

Finale

Sara las een fragment voor uit het boek Operatie Pisang van Jozua Douglas. De jury vond dat het plezier van haar af spatte, dat ze uitblonk met haar mimiek en dat ze een spannend fragment had gekozen waarmee ze de luisteraars helemaal meenam in het verhaal. Sara zal één van de dertien deelnemers zijn aan de online provinciale finale die op 9 april 2021 de winnaar bekend maakt.

Afbeelding