De Premier officieel op naambord

Algemeen
Terwijl wethouder Thijs Kroese op de knop drukt, kijkt algemeen directeur Alex Huges van Segesta toe.
Terwijl wethouder Thijs Kroese op de knop drukt, kijkt algemeen directeur Alex Huges van Segesta toe. ((Foto: Evert Ruis))

PURMEREND - Op donderdag 8 april verrichtte wethouder Thijs Kroese een feestelijke handeling voor woongebouw De Premier aan de Purmerweg in Purmerend. Door het laten vallen van een doek is een natuurstenen plaat met de naam van het gebouw onthuld. Ontwikkelaar en belegger van het zeer fraai gelegen en vorm gegeven project is de Segesta Groep uit Alkmaar. Het ontwerp is van Hooyschuur Architecten B.V. uit Wormerveer en de realisatie is in handen van Scholtens Bouw Wognum B.V.

Het voormalige bedrijven- en kantorenterrein tussen het water van de Where en het groen van het Leeghwaterpark, dichtbij het centrum van Purmerend, verandert in een schitterend woongebied. Het appartementencomplex komt op de hoek van de Purmerweg en Churchilllaan en is een mooie markering voor de transformatie van het hele gebied.

Het ontwerp kenmerkt zich door de ronde entreegevel, de aflopende achtergevel en een prachtig atrium. Met deze vorm speelt het gebouw in op de stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit van deze plek. Het wordt met acht bouwlagen een echte blikvanger. De Segesta Groep investeert in de lange termijn, gaat voor kwaliteit en heeft op duurzaamheidsgebied ook grote ambities. Er worden bijvoorbeeld op het dak van De Premier 192 zonnepanelen aangebracht die leiden tot een zeer energiezuinig gebouw.

Het programma bestaat uit 62 vrije sector huurappartementen met 2 of 3 slaapkamers, een luxe keuken, een hoogwaardig afwerkingsniveau, een grote buitenruimte of dakterras en een eigen, ruime berging op de begane grond. De toekomstige bewoners en bezoekers kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein onder en rondom het gebouw. De verhuur is deze week gestart en wordt verzorgd door Van Overbeek Makelaars uit Purmerend. De Premier zal naar verwachting in het najaar van 2021 worden opgeleverd.

Na de on onthulling brachten beiden een toost uit.