Henry Wassink en Hans Preeker nieuwe voorzitters van de PRO

Algemeen
Henry Wassink (links) en Hans Preeker zijn de nieuwe voorzitters.
Henry Wassink (links) en Hans Preeker zijn de nieuwe voorzitters. ((Foto: Els Broers))

PURMEREND - Henry Wassink en Hans Preeker zijn de nieuwe voorzitters van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO). Het duo volgt Daniel Pardoen en Marije Sliphorst-Dekker op, die jaren achtereen de kar trokken, maar die enkele maanden geleden door omstandigheden stopten. Wassink en Preeker zijn bekenden in de Purmerendse en regionale ondernemerswereld. Hans is directeur/eigenaar van Claessens Erdmann architecten en designbureau in Amsterdam en Henry is eigenaar van ad68 creatieve reclameproducties in Purmerend. Beiden zijn gepokt en gemazeld in het ondernemen, met een brede expertise. Tot de volgende algemene ledenvergadering gaat het duo als ad-interim voorzitters aan de slag. Op de ledenvergadering mogen de leden zich definitief uitspreken.

Henry Wassink heeft zin in de nieuwe uitdaging. “De afgelopen periode heeft de PRO de eerste stappen gezet naar nòg meer zichtbaarheid. Niet alleen voor de leden maar ook voor niet-leden heeft de PRO laten zien dat het veel meer is dan alleen een borrelclub. Het wordt tijd om deze voortgang door te zetten en uit te breiden. De eerste imago-stappen zijn gezet met een nieuwe huisstijl (die mede door Henry en zijn reclame studio ad68 tot stand is gekomen, red) en doorvertaling naar onder andere de website en social media. Maar we zijn er nog niet. Hoog op de agenda staat om een belangrijkere gesprekspartner te worden in de alle uitdagingen die als Purmerendse ondernemer voor ons liggen”, aldus Henry.

Grotere naamsbekendheid

Hij vindt het daarom de hoogste tijd om de PRO: duidelijker op de kaart te zetten. “Dat betekent dat het des te belangrijker is om de naamsbekendheid te vergroten. En de communicatie met de regio-ondernemers te vergroten. Ik sta dan ook te popelen om deze voortgang erin te houden.”

Als geboren en getogen Purmerender heeft Hans Preeker de stad zien groeien tot een levendige stad voor bewoners en ondernemers. En als huidig inwoner van de Zuidoostbeemster is hij de verpersoonlijking van de aanstaande fusie van beide gemeenten. Na eerst 17 jaar bij Ahold gewerkt te hebben is Preeker momenteel met zijn bureau werkzaam in de retail, leisure, horeca en plekken waar die samenkomen.

“Het zijn bijzonder uitdagende tijden, niet alleen door de coronacrisis, maar vooral ook door alle uitdagingen die voor ons liggen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, de online en fysieke wereld, werk en onderwijs en mobiliteit om maar een paar thema’s te noemen. De nieuwe economische visie van de gemeente Purmerend en de ontwikkelingen in de Regio bieden volop kansen voor de toekomst. Maar een stad is pas een levende stad als daar ruimte is voor ondernemers en instellingen om zich te ontwikkelen. Daar een bijdrage aan leveren is wat mij drijft om me in te zetten voor de PRO”, zegt Hans

Goedkeuring

In de op woensdag 14 april te versturen nieuwsbrief naar alle leden wordt uitgelegd hoe de situatie in elkaar zit en dat strikt genomen moet worden gewacht tot de volgende ledenvergadering. De huidige bestuursleden vinden dat echter onwenselijk. en ziet het nieuwe voorzittersduo het liefst zo snel mogelijk aan de slag gaan. “Daarom stelt het bestuur voor dat Henry en Hans als ad-interim aan de slag gaan tot de volgende algemene ledenvergadering, daar zullen zij dan formeel tot bestuurslid worden voorgedragen. Bezwaren van leden tegen het vorenstaande, vernemen wij graag vóór 19 april 2021 via mailadres secretariaat@pro-site.nl Wij danken jullie alvast voor de medewerking. Namens het bestuur van de PRO: heten wij Henry en Hans van harte welkom! U zult de komende periode nader met hen kennismaken”, zo staat te lezen in de nieuwsbrief.