Irene openhartig tegen oud-topjudoka Dennis van der Geest

Algemeen
Irene met dochtertje Jet en Dennis van der Geest zijn dolblij met hun huis. Tot tevredenheid van Dennis van der Geest.
Irene met dochtertje Jet en Dennis van der Geest zijn dolblij met hun huis. Tot tevredenheid van Dennis van der Geest. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De 43-jarige Irene Yntema uit Purmerend is maandagavond 24 mei te zien in de vierde aflevering van het SBS-programma ‘Ik Neem Je Mee’. Zij stapt in de auto bij oud-topjudoka Dennis van der Geest en vertelt tijdens de rit over haar leven. Een leven dat het afgelopen jaar zwaar en ingewikkeld was, maar op dit momenteel het predicaat ‘Eind goed al goed’ verdient.

Zij vertelt: “Na lang in Amsterdam in een klein appartement te hebben gewoond, waarvan de laatste drie jaar met onze dochter Jet, vonden we het tijd worden om naar een ander huis op zoek te gaan. Dat vonden we in Middenbeemster. Het moest nog gebouwd worden. In de tussentijd zijn we bij wijze van afscheid van Amsterdam nog getrouwd. Alles leek goed te gaan. Totdat mijn partner het niet meer zag zitten en wilde scheiden. We hebben nog wel in het huis gewoond, omdat je ervan uitgaat dat het misschien nog goed gaat komen. Maar helaas.”

Abrupt einde

Na 12 jaar samen te zijn geweest kwam er abrupt een einde aan de relatie, moest het splinternieuwe huis verkocht worden en moesten Irene en haar toen 5-jarige dochter Jet op zoek naar iets anders. Er kwam nog bij dat Irene als freelancer werkte dus geen vast inkomen had. “Het was allesbehalve een vrolijke tijd”, blikt ze terug. “Ik had een nieuw toekomstplan nodig om me aan vast te houden. Al snel ontstond het ambitieuze idee om een huis te kopen in het mooiste straatje van het centrum van Purmerend: de Vooruitstraat.”

Snel andere baan

Het lukte haar om in no-time een leuke baan te vinden en als kers op de taart bemachtigde ze - ondanks stevige concurrentie van andere gegadigden - haar droomhuis. “ Op 7 januari van dit jaar kreeg ik ze de sleutel - precies een jaar nadat de scheidingpapieren werden getekend. Dennis van der Geest haalde Irene op die dag op bij de notaris en bracht Irene naar haar nieuwe onderkomen. Daar stonden dochtertje Jet met opa en oma te wachten op de komst van Irene.

Tijdens de autorit vertelt Irene haar verhaal aan Dennis. Aanstaande maandagavond 24 mei om 21.30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl. ‘Ik Neem Je Mee’ is een productie van Talpa Entertainment Producties.

Irene bij de notaris waar Dennis van der Geest haar ophaalt.