Jubileumboek van VHP ligt op de persen

Algemeen
Afbeelding
Peter Smit, Gerard Schotsman, Wouter van Waardt, Rolf Kliffen en Tineke Abercrombie bekijken de eerste drukproeven. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Nog even geduld, maar vanaf eind juni kun je jezelf onderdompelen in 75 jaar Purmerendse geschiedenis. Vorige week is bij Drukkerij Rijser gestart met de druk van het jubileumboek 50 jaar Vereniging Historisch Purmerend over de afgelopen 75 jaar van Purmerend. De start van de persen was een mooi moment voor de bestuursleden van VHP en voor schrijver Peter Smit en vormgever Rolf Kliffen die gezamenlijk, en met vele anderen, hard hebben gewerkt aan het boek.

Het lijvige boekwerk gaat over de ontwikkelingen na de Tweede Wereldoorlog, waar Purmerend groeide van ‘dorp met stadsrechten’ tot een middelgrote stad. Het boek groeit mee met de stad; van 6.000 naar 80.000 inwoners, en zo’n beetje elke tien jaar een compleet nieuwe woonwijk erbij. Het is, aldus VHP, geen geschiedenisboek, maar een verhaal. Verteld door veel bekende en minder bekende Purmerenders.

Het is vanaf eind juni verkrijgbaar maar vast te bestellen via:

secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl

bestellen@uitgeverij-noord-holland.nl

Prijs: € 19,95 (exclusief € 6,75 verzendkosten)

Na bestelling ontvang je een verzoek tot betaling en de afhaalgegevens