Prik op 5 juni mee met Rotary Priknick!

Algemeen
Eerder werden verschillende acties gehouden om zwerfafval op te ruimen. Zoals hier met zwerfinator Dirk Groot.
Eerder werden verschillende acties gehouden om zwerfafval op te ruimen. Zoals hier met zwerfinator Dirk Groot. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - Zwerfafval is een groot probleem, en het wordt steeds maar groter. Alles wordt maar in de bosjes of op straat gegooid. Blikjes verteren pas na 50 jaar en mondkapjes helemaal nooit! En als er al veel ligt gooien mensen er gewoon nog wat bij. Dus veel werk aan de winkel voor een nog schoner Purmerend! Daarom organiseert Rotary in Purmerend volgende week zaterdag, 5 juni 2021 de Zwerf-Afval-Estafette waaraan iedereen, jong en oud, kan meedoen. Rotary organiseert graag acties die het verschil kunnen maken, zoals laatst voor de Dijklander ziekenhuismedewerkers, leuke en mooie dingen, die een beetje kunnen helpen. Ver weg en ook dichtbij.

Deelnemers starten vanaf Purmerendse winkelcentra naar keuze. Al lopend en prikkend wordt onderweg van het ene winkelcentrum naar het volgende winkelcentrum zwerfafval opgeruimd. Bij aankomst bij een volgend winkelcentrum (zie onderstaand overzicht) wordt de prikstok/grijper doorgegeven aan de klaarstaande deelnemers daar (uiteraard coronaproof, de prikstokken worden grondig gereinigd).

Download de Plastic Bingo app voor Android en IOS waarop je je prikprestatie kunt vastleggen. Na afloop is er op ieder eindpunt iets lekkers en wordt het afval gewogen, zodat bij de finish bekend gemaakt kan worden hoeveel zwerfafval er is opgehaald. Er zijn kleurplaten voor kinderen en iets lekkers voor iedereen.

De richtlijnen van het RIVM zullen worden gehanteerd, waarmee de veiligheid wordt gewaarborgd. Zorg voor een mondkapje en wie zelf een prikstok/grijper heeft vragen wij deze mee te nemen. Zelf geen grijper? Geen probleem, die kan worden geleend van de organisatie.

Aanmelden

Meldt u direct gratis aan op www.priknick.nl. Geef aan met hoeveel personen u deelneemt en geef de startlocatie van uw voorkeur.

Startplaatsen:

09.45 uur Purmer-Noord, Gildeplein naar Meerland, Purmer Zuid

11.00 uur Purmer-Zuid, Meerland naar Zwanebloem, Gors

12.15 uur Gors, Zwanebloem naar Makado, Wheermolen

13.30 uur Wheermolen, Makado/Kennedyplein naar Wormerplein

14.30 uur Weidevenne, Van Damplein naar Tramplein

14.45 uur Overwhere, Wormerplein naar Tramplein

Rotaryclub Purmerend werkt zaterdag samen met u aan een (nog) schoner Purmerend. Prik allen mee!!