VriendenLoterij steunt FC Purmerend met 5.000 euro

Algemeen
FC Purmerend is dolblij met de cheque. Nu kan een nieuwe straatvoetbalkooi worden gerealiseerd.
FC Purmerend is dolblij met de cheque. Nu kan een nieuwe straatvoetbalkooi worden gerealiseerd. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Voetbalvereniging FC Purmerend heeft van de VriendenLoterij een bijdrage van € 5.000,- ontvangen. De reden is dat de club benoemd is tot één van de Clubs van de Week. FC Purmerend gebruikt het geld om een nieuwe straatvoetbalkooi te realiseren. Kinderen uit de buurt kunnen hier ook gebruik van maken.

Simon Butter, voorzitter van FC Purmerend: “Onze voetbalkooi moet nodig aangepakt worden. Dankzij deze bijdrage kunnen we een mooie start maken met het realiseren van een voetbalkooi buiten het complex, zodat de kinderen uit de buurt hier ook kunnen voetballen.”

Steuntje in de rug

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2021 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl

Extra financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting.