Geslaagd Spurd Doortrappen FietsEvent

Algemeen
Het vertrek van de eerste fietstour met in het midden de beide wethouders.
Het vertrek van de eerste fietstour met in het midden de beide wethouders. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Afgelopen woensdag was er op het terrein van IJs en Inline-Skate Club Purmerend de geslaagde eerste editie van het Spurd Doortrappen FietsEvent. De wethouders Mario Hegger (Sport) en Harry Rotgans (Gezondheidszorg) verzorgden de opening van het Doortrappen FietsEvent en fietsten met de groep de eerste fietstour.

Spurd Doortrappen FietsEvent is bedoeld voor zestigplussers die alles willen weten over op leeftijd verantwoord en met plezier kunnen blijven fietsen. Spurd en diverse partners hadden hiervoor een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Er vertrok twee keer vanaf het terrein een fietstour onder professionele begeleiding. Maar dankzij de partners Espria, Fietsersbond, Fysiotherapeuten voor Purmerend, Koopman Optiek, Medipoint, Piet de Jongh fietsspecialist, sportorganisatie Spurd, Univé en De Zorgcirkel, was er ook veel te zien en uit te proberen met verschillende soorten fietsen. Daarnaast was er volop informatie te verkrijgen. Bezoekers kwamen met gerichte vragen en kregen van de vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven en organisaties tips en adviezen op maat.

De eerstvolgende activiteit van Doortrappen Purmerend | Beemster is woensdag 22 september de Spurd Fiets Special. Informatie over Doortrappen staat op www.spurd.nl.

Alle ins en outs over de verschillende fietsen.
Eerst even opwarmen.