60-jarig huwelijk echtpaar Enser-de Haan

Algemeen
Burgemeester Don Bijl feliciteert Harry en Rita Enser-de Haan met hun diamanten huwelijk.
Burgemeester Don Bijl feliciteert Harry en Rita Enser-de Haan met hun diamanten huwelijk. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht maandag 6 september een felicitatiebezoek aan het echtpaar Harry en Rita Enser-de Haan ter gelegenheid van hun diamanten huwelijk.

Harry en Rita zijn beide 82 jaar en geboren in Amsterdam. Hun eerste onofficiële ontmoeting was al op hele jonge leeftijd; ze zijn beide geboren in het Wilhelmina Gasthuis en lagen hier in dezelfde periode op de couveuse-afdeling. 

21 jaar later kwamen ze elkaar tegen tijdens een voetbalwedstrijd van Blauw-Wit in het Olympisch Stadion. Ze kregen verkering en een jaar later trouwde het stel. Het echtpaar kreeg drie kinderen, en zijn inmiddels grootouders van vijf kleinkinderen en overgrootouders van vijf achterkleinkinderen. In 2004 zijn zij in Purmerend komen wonen en het bevalt hier nog altijd heel goed.

Harry is begonnen met werken als elektromonteur. Daarna veranderde hij van baan en heeft hij de laatste dertig jaar bij een Amsterdams taxibedrijf gewerkt. Zijn grootste hobby is voetbal. Hij heeft jarenlang geholpen in de kantine van Blauw-Wit, bijvoorbeeld als barman. Rita was jarenlang huisvrouw en zorgde voor het gezin. Haar hobby’s zijn puzzelen en films kijken. Samen hebben zij veertig jaar lang een stacaravan gehad op een camping in de Veluwe, waar ze veel mooie vakanties gevierd hebben.

Het jubileum vieren ze kleinschalig met een leuk diner met de kinderen.