Opnieuw Purmerendse senior in The Voice

Algemeen
Georges Lotze is wel het mooiste voorbeeld van een geslaagde kandidaat bij The Voice Senior. Met zijn Neil Diamond Project trad hij al in vele Nederlandse theaters op.
Georges Lotze is wel het mooiste voorbeeld van een geslaagde kandidaat bij The Voice Senior. Met zijn Neil Diamond Project trad hij al in vele Nederlandse theaters op. (Foto: Rodi Media/JB)

PURMEREND - Peter de Graaf uit Purmerend is vrijdagavond 17 september een van de deelnemers aan The Voice Senior. De 87-jarige De Graaf zag eerder zijn gabber Ed Palermo uit Middenbeemster een ronde verder komen in het veelbekeken RTL-programma. Palermo is op 24 september weer te zien en te horen.

Peter de Graaf is in zijn hart Amsterdammer en woont inmiddels alweer 45 jaar in Purmerend. In tegenstelling tot veel medekandidaten in The Voice zingt hij pas sinds 20 jaar. “Ik ben gewoon een amateurtje tegenover bijna allemaal profs”, aldus de goedgebekte Purmerender, die al wel in grote zalen als Carré, DeLaMar en Huis ter Duin heeft opgetreden.

The Voice Senior is vrijdagavond vanaf acht uur te zien bij RTL4. Twee uur later weten we of Peter de Graaf, net als zijn maatje Ed Palermo, een rondje verder is.

Georges Lotze

Enkele deelnemende stad- en streekgenoten aan The Voice Senior hebben inmiddels een goede naam opgebouwd. Neem Georges Lotze uit Purmerend, die enkele jaren geleden als Neil Diamond Jan en alleman betoverde.

Georges Lotze beheerst de specifieke Diamond-sound tot in de finesses. Het gevolg was dat hij niet veel later met The Neil Diamond Project door alle theaters in het land trok. Met achter zich een meesterlijke band. Totdat corona om de hoek kwam kijken toog Lotze naar theaters van Limburg tot Zeeland. Die draad kan hij nu weer oppakken. .