Winnaars PRO-verkiezing vorig jaar krijgen cheque en nominaties 2021 bekend

Algemeen
De winnaars van 2020 en de genomineerden van dit jaar bij de bekende koe op de Koemarkt.
De winnaars van 2020 en de genomineerden van dit jaar bij de bekende koe op de Koemarkt. (Foto: Els Broers)

PURMEREND - De Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) kon haar leden na anderhalf jaar weer uitnodigen voor de maandelijkse biznizbar in De Bonte Koe. Tijdens de bijeenkomst kregen de winnaars van de ondernemersprijzen van vorig jaar de langverwachte cheque uitgereikt. In de categorie groot KramerKuiper Accountants en in klein Sporting de Gors. 

Namens het accountantskantoor maakte Marco Kuiper bekend het bedrag van € 1.500,- te besteden aan het hertenkamp in de bloemenbuurt. “Wij zijn gevestigd aan de Hortensiastraat, ook in de bloemenbuurt. Om het prachtige hertenkamp te behouden vinden wij het belangrijk dat hier een financiële bijdrage tegenover moet staan”, aldus Kuiper.

George Bruijnesteijn van Sporting de Gors, die zijn eveneens aanwezige vrouw Wilma terecht liet meedelen in het succes van het sportcentrum, vertelde dat in overleg met Wilma en dochter Kelly is besloten om de € 1.500,- te besteden voor een optreden van Wolter Kroes op de Koemarkt. “Daar heeft iedereen plezier van, niet in de laatste plaats de horeca. Wij denken en hopen dat ze daar van kunnen profiteren. Dat verdienen ze na die veel te lange corona-ellende”, meldde Bruijnesteijn.

Tijdens de eerste netwerkborrel sinds maart 2020 maakte secretaris Marco Dekker de nominaties voor de ondernemersprijzen van dit jaar bekend. Het zijn in willekeurige volgorde Foto Looman, Detec, Jo & Co, Technoberg, stucadoorsbedrijf J.P. de Koning en Vlees & Zo. Te zijner tijd wordt bekend wie de winnaars in de twee categorieën zijn.

De bijeenkomst werd door het nieuwe voorzittersduo Henry Wassink/Hans Preeker aangegrepen om zich voor het eerst live ten overstaan van de aanwezig leden te presenteren. Het tweetal heeft één succesje al binnen: ze zijn er in de beginfase in geslaagd om een flink aantal nieuwe leden aan de PRO te binden.

“We hebben de afgelopen zes maanden vooral veel achter de schermen gedaan. Waar we ons in de komende periode op gaan richten is de communicatie, ook richting gemeente”, aldus Henry Wassink. Hans Preeker haakte daarop in met: “Er zijn en komen nog heel veel uitdagingen op ons pad. Neem alleen al de economische visie en de bedrijventerreinen. Ik wil jullie vooral vragen om mee te doen en mee te praten.”

Een kort intermezzo was er ingeruimd voor Linda en Huub Arents van De Bonte Koe. Ze zijn 28 jaar getrouwd en kregen bloemen van het PRO-bestuur.

Marco Kuiper krijgt van de andere Marco de cheque overhandigd.
George Bruijnesteijn wisselt de cheque om voor een onvervalst avondje Wolter Kroes. "Goed voor de horeca". aldus de eigenaar van het fitnesscentrum.